Arama sonuçları

Bakan Tekin'e tepki var: Cemaat ve tarikatlarla protokol savunulamaz

Bakan Tekin'e tepki var: Cemaat ve tarikatlarla protokol savunulamaz

Saadet Partisi milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, dün akşam Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde Bakan Yusuf Tekin'in, tarikat ve cemaatlerle protokol yaptıklarını ifade ederek utanılacak kelimeler sarf ettiğini söyledi.

15 TEMMUZ HATIRLATMASI

Tekin'in "çocukların dağa gitmemesi için böyle bir önlem alındığını" belirttiğini dile getiren Demir, şöyle dedi: "15 Temmuz'da buraları kim bombaladı? Türkiye Cumhuriyeti, kendi vatandaşını, çocuklarını koruyamıyorsa, bu korumayı tarikat ve cemaat eliyle sağlıyorsa vay halimize bizim" dedi.

Saadet Partisi Grubu'nun konuşmalarının ardından söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sözlerinin çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını kaydetti. Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanı'mızın söyledikleri ortada, 'Sizin cemaat dediğiniz ama bizim STK olarak bildiğimiz 500'ün üzerinde STK ile işbirliklerimiz var. Kızılay, Yeşilay, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği gibi dernekler, TEMA gibi vakıflarla işbirlikleri var. Dağa kaçırılan, camı penceresi kırılan, onları teşvik edenlerle değil, gençlerimize hizmet eden STK'lerle protokollere devam edeceğiz.' dedi. Bunun neresi eleştirilecek bir şeydir. Sonuç itibarıyla bu olay çarpıtılmamalı. Hakikate herkes saygılı olmalı."

Akbaşoğlu, bir başka konuşmacının ise "Millet uzaya gidiyor, biz nelerle uğraşıyoruz" dediğini anımsatarak, şöyle konuştu: "Siz nelerle uğraşıyorsunuz o sizin meseleniz ama biz hakikaten uzaya gidiyoruz. 9 Ocak 2024'te ay yıldızlı bayrağımızı uzayda temsil edeceğiz. Dolayısıyla bu konuda herkesi hakikate saygılı olmaya davet ediyorum."

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin AK Parti üyeleri tarafından anlaşılmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

SOROS İLE OTURULAN MASALAR

"Burada iktidar ya da muhalefet partileri diye bir ayrım yok. Arkadaşlarımızın partisi bu seçimde yüzde 35 oy aldı. Yüzde 35 ile iktidar olunmaz, Her ne kadar kendileri de bu orandan rahatsız olsalar da iktidar olabilmek için 50 +1 gerekli. Yürütme gelir ve cevabını verir. Sayın Akbaşoğlu, AK Parti'ye bir sataşma olursa elbette cevap verme hakkına sahiptir ama ne Milli Eğitim Bakanı'mızın komiseridir ne de diğer bakanlarımızın komiseridir. O açıdan AK Parti'li arkadaşlar kendilerini hükümetin savunucusu olarak görmesinler. Elbette iktidarın politikalarını övebilirler ama kendilerini hükümetin komiseri olarak görmekten vazgeçsinler. Çarpıtma iddiası ise inkar edemedikleri hakikatleri 'Bu bağlamından koparılmış ya da çarpıtılmış' gibi sözlerle ifade etmeye çalışıyorlar. Biz hakikati ortaya koyarız onlar da bu belgeler ya da iddialar yalansa ortaya koymuş olurlar. Biz kimlerin Beyaz Saray'da hangi dönemde ağırlandığını, hangi büyükelçilerle, Soros ile hangi masalarda oturulduğunu çok iyi bilen bir siyasi gelenekten geliyoruz."

Bunun üzerine yeniden söz isteyen Akbaşoğlu, şu ifadeleri kullandı:  "Hakikat çarpıtılınca ve yalan söylenince buna hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Yürütme de bu yasamanın denetimi altında. Biz AK Parti Grubu'yuz ve hükümetimiz de AK Parti'nin hükümeti. Yalan, yanlış, hakikat dışı her türlü eleştiriye grup başkanvekili olarak hepimiz adına sorumluluğum söz konusu. Biz her türlü soruya cevabı verdik. Bu konuda hiçbir tehdide, şantaja ne içeriden birtakım ulusal vesayetin odakları namına ne de uluslararası vesayet odaklarına boyun eğmedik. Hepsine gereken cevabı her daim verdik, vermeye devam edeceğiz. Bu konuda kimsenin tehdidi, şantajı bizi ilgilendirmez. Biz hakikatler nazarında meselelerimizi değerlendirmek ve bütün halkımızın esenliği noktasında hizmet ve eser siyaseti için buradayız."

18-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş