Arama sonuçları

Boğaziçi Hukuk ilk öğrencilerini alacak: Üniversiteye ‘Türkçe' hukuk ile girdi

Boğaziçi Hukuk ilk öğrencilerini alacak: Üniversiteye ‘Türkçe' hukuk ile girdi

Rektör atamalarına yapılan tepkiler, atamalar, akademisyenlerin işlerine son vermeler başta olmak üzere yapılan uygulamalarla sürekli gündemde olan Boğaziçi Üniversitesi’ne açılan ve büyük tepkilere neden olan hukuk fakültesine bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Böylece öğrenim dili İngilizce olan üniversiteye hukuk fakültesi ile ‘Türkçe’ girmiş olacak. Derslerin yüzde 70’i Türkçe olacak.

Boğaziçi Hukuk bu yıl 70 öğrenci alacak. Hukuk fakülteleri için açıklanan 100 bin başarı sırası barajı YKS yerleştirme kılavuzunda 125 olarak geriye çekildi. 

HUKUK FAKÜLTESİ TARTIŞMASI 

AKP milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun 2 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından öğrenci ve akademisyenler protesto yaparken, 6 Şubat’ta da yine geceyarısı yayımlanan bir kararla tartışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Boğaziçi Üniversitesi'ne hukuk ve iletişim fakülteleri kuruldu. 

Bu kararlar ise akademisyenler tarafından tepkiyle karşılandı, bu fakültelerin “Truva atı” olarak görev yapacağını gerekli kadroların bu fakülteler üzerinden verileceğini dile getirildi. Hukuk fakültesinin açılma kararıyla birlikte üniversitenin İngilizce öğretim dilinin hukuk fakültesi aracılığıyla delineceğini dile getirdi. 

DEKAN TARTIŞMASI YAŞANDI

Ardından da dekan ataması ile birlikte hukuk fakültesi yine tartışılmaya başlandı. gece yarısı kararnamesiyle fakülteler kurulan Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili tartışmalar bitmiyor. Bu kez de Hukuk Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Selami Kuran’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kuzen olduğu ortaya çıkmıştı. Fakülteye kadro ataması da yine tartışılan konular arasında yer aldı. 

20-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş