Arama sonuçları

Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler şanssız mı?

Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler şanssız mı?

Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler şanssız mı? Bu yıl Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) en az 500 bin daha fazla öğrenci girecek. Çünkü 4+4+4 eğitim sistemi yüzünden zorunlu okula başlatılan 66 aylıklar bu yıl 8’nci sınıf oldu. Bu öğrenciler de 7 Haziran’da yapılacak 2020 LGS’ye girecek. 

Öğrenci sayınının artması başta veliler olmak üzere “Bu yılın çok zor olacağı” ve “Bu yıl sınava gireceklerin şanssızlığı” şeklinde yorumlanıyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da bu yıl sınava girecek öğrencilerin “şanssız mı?” olacakları soruldu. Bakan Selçuk bununla ilgili şu yanıtı verdi: 

BU YIL LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLER ŞANSSIZ MI?

Bu yıl (LGS'ye) 500 bin dolayında öğrenci daha sınava girecek. Çağ nüfusu 1 milyon 700 bin civarında oldu. Onlar 9'uncu sınıfa geldiler. Birdenbire sınava girecek öğrenci sayısı arttı. 'Bizim şansımız azaldı' diye düşünmesinler. Hayır azalmadı. Biz geçen sene öğrencilerin yüzde 10'unu sınavlı okullara almıştık, bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10'unu alacağız.”

TATİL İSTİYORLARDI 

Bu arada Selçuk, uzaktan eğitimin bir avantaj olabileceğini de vurgulayarak, şöyle dedi: “ 8. ve 12. sınıfta olan öğrencilerin hep bizden istediği bir şey vardı; ikinci dönem okulu tatil edin, biz evde çalışalım diye. Buyrun size öyle bir dönem. Bir taraftan da avantajlı bir durum."

29-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş