Arama sonuçları

Bursa'da tarihi medrese 'Molla Yegan Çocuk Üniversitesi' olarak hizmet verecek

Bursa'da tarihi medrese 'Molla Yegan Çocuk Üniversitesi' olarak hizmet verecek

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından restore edilen 6 asırlık Molla Yegan Medresesi'ndeki çalışmalar tamamlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fatih Sultan Mehmet'in hocalarından Molla Yegan'ın ders verdiği ve karşılıklı iki bloktaki 12 oda ve bir ders alanından oluşan medrese 2 bin 407 metrekarelik alandan oluşuyor. 

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ OLACAK

Çalışmalarda sona yaklaşılan Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, yenilenen konseptiyle miniklerineğitimine katkı sağlamanın yanı sıra özellikle "Uzay ve Dünya Atölyesi" ile küçük kaşiflerin yetişmesine imkan sağlayacak. 

Es-Sufi'nin gök küresi ve Piri Reis'in haritasının, güneş, ay ve dünyanın küçük modellerinin, artırılmış gerçeklik uygulamalarının bulunacağı çocuk üniversitesinde drama, matematik, sanat, hayal tasarım, biyoloji, kimya, elektrik ve yenilenebilir enerji, bilişim ve robotik kodlama atölyeleriyle oyuncak kütüphanesi yer alacak. 

Ayrıca çocukların aileleriyle vakit geçirebileceği anne-çocuk etkinlik mutfağında çocuklar ebeveynleriyle yemekler yapacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tarihi medresede asli işlevine uygun olarak başta astronomi olmak üzere birçok noktada çocukların ufkunu açacak, gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler verileceğini ifade etti.

Yılmaz, "Ayrıca çocuk kütüphanesi, çocuk oyun ve eğlence alanlarıyla birtakım anne çocuk aktivitelerinin yapılacağı merkezimizde, anne ve çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmesi adına etkinlikler gerçekleştireceğiz" dedi.

19-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş