Arama sonuçları

Cumhuriyet'in 100. yılında 1000 kız öğrenciye ‘Pegasus’ bursu

Cumhuriyet'in 100. yılında 1000 kız öğrenciye ‘Pegasus’ bursu

Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet'in 100. yılında 1000 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle üniversite bursu vererek eğitimlerine destek oluyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Pegasus, Cumhuriyet'in 100. yılında 1000 kız öğrenciye TEV işbirliğiyle üniversite bursu desteği sağlıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayarak öğrencilerin üniversite öğrenimleri tamamlanana kadar devam edecek olan bursların yüzde 25'i, şubatta yaşanan deprem felaketinden etkilenen şehirlerden gelen bursiyelere veriliyor.

TOPLUMSAL CİNSİYET DENGESİ

Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Güliz Öztürk, Pegasus olarak, toplumsal cinsiyet dengesine gönülden inandıklarını ve bu alanda birçok etkin çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Öztürk, şunları dile getirdi: "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu özel yılda, genç kızlarımız için önemli bir adım atıyor, Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatacaklarını bilerek, Türk Eğitim Vakfı ile üniversiteli 1000 kız öğrencinin eğitimine destek oluyoruz. Bu destekle TEV tarihinde tek seferde en yüksek desteği veren kurum olmaktan gurur duyuyoruz. Hedefimiz, gelecek için bir değer yaratabilmek adına eğitimi ve ekonomik sebeplerle eğitimden uzaklaşma ihtimali daha yüksek olan genç kızları kapsayan bir fayda yaratabilmek."

BURSLARIN YÜZDE 25'İ DEPREM BÖLGESİNE

Öztürk, dayanışma ruhunun çok önemli olduğunu vurgulayarak şubatta ülkede yaşanan deprem felaketine dikkati çekti ve bursların yüzde 25’inin deprem bölgesinden gelen öğrencilere ayrıldığını belirtti.

EN YÜKSEK DESTEĞİ VEREN KURUM

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da Pegasus'un 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yaptığı bağışla tek akademik dönem içinde 1000 lisans öğrencisine burs desteği sağlayarak TEV tarihinde tek seferde en yüksek desteği veren kurum olduğunun altını çizdi. Taşkın, TEV’in de 56 yıldır nitelikli eğitim ve fırsat eşitliği için gençleri desteklediklerini dile getirdi.

25-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş