Arama sonuçları

Ders kitaplarına ‘özel sektör’ ilgisi

Ders kitaplarına ‘özel sektör’ ilgisi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ders kitaplarının basımında özel sektör yayınevlerinden daha çok hizmet alınması gerektiğini belirtti. Baran, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitabı basım işinde özel sektörden daha çok hizmet alınması istihdam kaynağı olan sektörün devamlılığı açısından önem taşımaktadır" dedi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Baran, Oda'nın 10 No'lu Basın-Yayın Meslek Komitesi üyeleriyle Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'a ziyaret gerçekleştirdi. Baran, ziyaretteki konuşmasında, ders kitaplarının basımında özel sektör yayınevlerinden daha çok hizmet alınmasını istedi.

KİTAPLARIN BASIMINI İSTİYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2003'ten bugüne kadar "Ücretsiz Ders Kitabı Projesi"ni başarıyla yürüttüğünü belirten Baran, kitapların basımının Milli Eğitim Bakanlığı yayınevlerinin yanı sıra özel sektör yayınevlerince gerçekleştirildiğini kaydetti. Baran, Kovid-19 salgını sürecinde ve sonrasında devam eden döviz kuru oynaklığıyla kağıt fiyatlarındaki artış nedeniyle özel sektör yayınevlerinin zor günler yaşadığına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

DAHA FAZLA HİZMET TALEBİ

"Ders kitabı yayıncılığı alanında faaliyet gösteren yayınevleri, son dönemde yaşanan pandemi, döviz kurlarındaki oynaklık ve kağıt fiyatları nedeniyle sıkıntılı günler yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitabı basım işinde özel sektörden daha çok hizmet alınması istihdam kaynağı olan sektörün devamlılığı açısından önem taşımaktadır."

2015'te Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarının yüzde 74'ünün özel, yüzde 26'sının Milli Eğitim Bakanlığı yayınevleri tarafından basıldığına dikkati çeken Baran, 2022'de kitap basımının yüzde 52,5'inin özel sektör tarafından, yüzde 47,5'inin ise Milli Eğitim Bakanlığı yayınevlerince gerçekleştirildiğini bildirdi.

Baran, ders kitabı yayıncılığı sektörüne destek olunması amacıyla, özel sektör yayıncılarından ders kitabı alım miktarlarının artırılarak, bu oranın yüzde 70 düzeyine getirilmesinin talep edildiğini belirtti.

04-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş