Arama sonuçları

Devlet ve özel okullarda kurslar ne zaman başlıyor?

Devlet ve özel okullarda kurslar ne zaman başlıyor?

Devlet ve özelde kurslar ne zaman başlıyor? Devlet ve resmi okullarda destekleme ve hazırlık kursları 31 Ağustos’ta başlayacak. Peki bu kurslar yüz yüze mi uzaktan mı olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 Ağustos 2020 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasını taşıyan genelge ile 2020-2021 çalışma takviminde güncelleme yaptı. Yazıda 31 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin eksik ve konu kazanımlarına yönelik program uygulanacağı belirtildi.

DEVLET VE ÖZEL OKULLARDA KURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yazıda “Resmi ve özel eğitim kurumları 8'nci ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik olarak 31 Ağustos 2020-6 Haziran 2021 tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açabilecektir" denildi. Ancak öğrencileri Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlayan bu kursların yüz yüze mi yoksa uzaktan mı olacağı belli değil. Eğitimciler, “Ucu açık bırakılmış, isteyen yüz yüze de yapabilir ama bir sorun çıkarsa da sorumluluk okullara bırakılıyor” diyor. Bazı eğitimciler ise sınava hazırlık kurslarının devlet ya da özel okullarda yüz yüze yapıldığını, bu yıl da aynı şekilde yüz yüze olacağını belirtiyor.

16-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş