Arama sonuçları

Diyanet'in yeni projesi: İlkokul öğrencileri hafta sonu camiye gidecek, cuma namazı kılacak

Diyanet'in yeni projesi: İlkokul öğrencileri hafta sonu camiye gidecek, cuma namazı kılacak

3 ve 4’üncü sınıfa giden öğrenciler, manevi danışmanlarla buluşacak. Ev ödevleri yapılacak. Öğrenciler öğle namazını kılıp evine dönecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın web sitesinde “’Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor Projesi’ni başlatıyor” başlığıyla duyurulan proje kapsamında ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik; haftasonları Diyanet gençlik mekanları ve camilerde manevi danışmanlar ve din görevlileri nezaretinde etkinlik düzenleneceği belirtildi.

Sitede Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın şu cümlelerine yer verildi. “Nesillerimiz arasındaki etkileşimi artırmak ve onlara doğru bir rol model sunabilmek gayesi ile başlatacağımız bu proje kapsamında üniversite ve lise öğrencisi Diyanet genç gönüllülerimiz ilkokulda öğrenim gören kardeşlerine yönelik etkinlikler düzenleyecekler, onlara doğru bir şekilde rehberlik etmeye çalışacaklar.” Erbaş, projenin ilk olarak pilot olarak belirlenen 10 ilde gerçekleştirileceğini söyledi.

10 İLDE 2 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Projenin detaylarında seçilen pilot illere de yer verildi. İlk aşamada pilot olarak Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ il merkezleriyle, İstanbul’un Ümraniye, Beykoz, Sarıyer ve Ankara’nın Yenimahalle, Keçiören ilçeleri belirlendiği açıklanan projede ilkokul öğrencilerine yönelik bir ilk olacak bu çalışma kapsamında, belirlenen pilot illerde en az 2 bin çocuk ve gence ulaşılması planlandığı belirtildi.

10 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Sömestr tatilinin bitimiyle başlaması planlanan projede, lise ve üniversite öğrencisi olacak Diyanet Gençlik Gönüllüleri ilkokul öğrencilerine haftalık programlar ve etkinlikler düzenleyecek.

ÖDEVLERE YARDIM EDİLECEK

Öncelikle Cumartesi veya Pazar günü olmak üzere haftada bir gün çocuk gönüllerin ev ödevlerini yapmalarına yardım edecek olan genç gönüller, sonunda da haftalık programa göre kamp yapma, cemaatle öğle namazı kılma gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde başlayacak olan proje çerçevesinde pilot illerdeki deneyimler değerlendirilerek, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda tüm il ve ilçelerde yaygınlaştırılması planlanıyor.

24-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş