Arama sonuçları

4-6 yaş Kuran kursları: Diyanet İşleri Başkanı: En önemli projemiz

4-6 yaş Kuran kursları: Diyanet İşleri Başkanı: En önemli projemiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sadece 2023 yılı içinde 4-6 yaş Kur'an kurslarına katılan çocuk sayısının 210 bin olduğunu açıkladı. Erbaş, “"Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli projelerinden birisidir” dedi.

Erbaş, Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan "Nafize Havva Yıldırım 4-6 Yaş Kur'an Kursu"nun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Erbaş, Türkiye'de 4-6 yaş arası Kur'an kurslarının sayısının artmasının gelecekte camilerdeki cemaat sayısını da artıracağını söyledi.Kur'an kurslarında verilen eğitimlerin önemine değinen Erbaş şöyle dedi: 

BU YIL 210 BİN ÇOCUK

"Çocuklarımız, Kur'an kurslarında milli manevi değerlerimizi öğrettiğimiz ilim-irfan yuvalarında burada yetişecek. Bu açıdan biz 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı çok değerli buluyoruz, çok önemsiyoruz. Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli projelerinden birisidir. Şu an itibarıyla sadece bu yıl 210 bin kadar çocuğumuzu milletimiz bize emanet etti." 

Erbaş, eğitimin küçük yaşta alındığını, çocuklara verilen eğitimlerin arasında sadece dini eğitimler olmadığını, Kur'an kurslarında vatan ve millet sevgisini de aşıladıklarını ifade etti. Açılan Kur'an kursunun sınıflarıyla, oyun alanlarıyla, hocalarıyla, öğretmenleriyle örnek bir eğitim kurumu olduğunu belirten Erbaş şöyle konuştu:

“Kur'an kurslarımızla, camilerimizdeki cami derslerimizde, aile irşat bürolarımızda, ülkemizin 450 noktasında açtığımız aile merkezleri var, aile eğitimleri yapıyoruz. Baba okulları, evlilik okulları açıyoruz. Niçin yapıyoruz bunları? İşte o huzurlu aileyi kurmaya katkı sağlamak için bunları yapıyoruz."

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ise açılan kursun babaannesinin adını taşıdığını söyleyerek, "Bazıları Kur'an kurslarımızı bağnazlık olarak görebiliyor ne yazık ki. Öğrenmek, eğitimbağnazlığın panzehiridir ve bağnazlığı ortadan kaldırır. Asıl bu tür laflar eden insanlar bağnazdır." 

21-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş