Arama sonuçları

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 4-6 yaş Kuran kurslarımız başladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 4-6 yaş Kuran kurslarımız başladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda düzenlenen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılış Programı"nda konuştu.

Ülkenin her ili, ilçesi, beldesi ve köyünde bütün hazırlıkların tamamladığını, bugün "Bismillah" diyerek Kur'an kurslarının açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erbaş, şöyle dedi:

4-6 YAŞ KURAN KURSLARI BAŞLADI

"2023-2024 eğitim öğretim yılı, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında 11 Eylül'de, diğer programlar ise bugün itibarıyla başlamış bulunmaktadır. Bu vesileyle milletimizin yediden yetmişe her bir ferdini Kur'an öğrenmeye davet ediyorum. Milletimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da davetimize kulak verecek, çağrımıza icabet edecektir. Kur'an kurslarımızı inşa etmek için birbiri ile yarıştığı gibi Kur'an öğrenmek için de birbirleriyle yarışacaktır."

Erbaş, Kur'an kursları vesilesiyle uzakların yakın kılınacağını, sevgi, saygı, kardeşlik ve muhabbet bağlarının daha da güçleneceğini vurguladı.

HİZMET ALANINI GENİŞLETİYORUZ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "halkı din konusunda aydınlatma" görevini dünden bugüne etkin ve kapsamlı biçimde sürdürdüğünü dile getiren Erbaş, şöyle devam etti:

"Başkanlığımız, toplumu din konusunda aydınlatma görevi doğrultusunda ihtiyaç ve talepleri dikkate alan bir yaklaşım içinde hizmet alanını her gün daha da genişletmektedir. Bu minvalde genç, yetişkin, kadın, erkek, engelli gibi toplumun tüm kesimlerinin yaygın din eğitimifaaliyetlerinden etkin ve verimli bir şekilde faydalanmasına imkan sunan programlar geliştirmektedir. Şüphesiz, kitabımız Kur'an-ı Kerim'in hikmet ve hakikatlerini insanlıkla buluşturmak hizmetlerin en hayırlısıdır, amellerin en güzelidir. 

SALGINDA VE DEPREMDE DEVAM

Salgının ardından ve 6 Şubat depreminden sonra Kur'an eğitimine hiç ara vermediklerini anlatan Erbaş, şunları söyledi: "Esasen çadırlarda ve konteynerlerde sadece Kur'an ve dini bilgiler eğitimivermedik. Özellikle deprem felaketinin 4-6 yaş kurslarımızdaki çocuklarımızda meydana getirdiği izleri silebilmek için onlara ve ailelerine rehberlik ve manevi danışmanlık hizmetleri sunduk. Hem çocuklarımızın hem de ailelerinin acılarını dindirmek ve yaralarını sarmak için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz."

Erbaş, çocukların kursları daha çok sahiplenmeleri için ailelerin evlatlarına rol model olması gerektiğini dile getirdi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık da Kur'an kurslarının her yaştan vatandaşın İslam'ı sağlıklı ve doğru şekilde öğrenmeleri açısından büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ile Muğla Müftüsü Yaşar Çapçı da programda konuşma yaptı.

Erbaş, bir öğrenciye de kabartmalı Kur'an-ı Kerim hediye etti.

18-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş