Arama sonuçları

MEB yok: Diyanet’in eğitimdeki yetkileri genişletildi

MEB yok: Diyanet’in eğitimdeki yetkileri genişletildi

Diyanet’in 'Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Değişiklik kapsamında Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün çalışma alanları genişletildi. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik kapsamında genel müdürlüğe 4-6 yaş grubu çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitim programlarını, okutulacak ders notlarını veya kitaplarını ve yardımcı eğitim materyallerini hazırlama yetkisinin tanındığı bildirildi. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre ders materyallerinin hazırlanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın rolü ise yönetmelikte yer almadı.

KURAN EĞİTİM MERKEZLERİ AÇILIYOR

Öte yandan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne, örgün eğitime devam eden öğrencilerin hafızlık yapması ya da temel İslami ilimler eğitimi alabilmesi için Kuran eğitim merkezi açması yetkisi de yönetmelikle sağlandı.

Yönetmelik değişikliğine göre, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kuran kurslarının yanı sıra Kuran eğitim merkezleri de açabilecek. Merkezle ilgili tüm işlemleri genel müdürlük yürütecek. Örgün eğitimine devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak veya temel İslami ilimler eğitimi almak isteyen öğrenciler, bu merkezlerde eğitim görecek.

15-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş