Arama sonuçları

KYK yurdunda asansör düştü: Öğrenciler can, müdür uyku derdinde

KYK yurdunda asansör düştü: Öğrenciler can, müdür uyku derdinde

Giresun KYK yurdunda mavi etiket takılan asansör 2 gün sonra düştü. Kazanın ardından yurda gelen il müdürlüğü yetkilisinin "Beni bu saatte yatağımdan kaldırdınız" sözleri ise öfkeyi büyüttü.

Evrensel’den Merve Tur’un haberine göre, Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda sorun ve ihmaller bitmiyor. Aydın’da KYK yurdunda asansörde sıkışarak can veren Zeren Ertaş’ın ardından son olarak Giresun’da KYK’ye bağlı Gülpembe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda asansör zemine düştü. Uzun süredir bakımı devam ettiği için kullanım dışı olan asansör, mavi etiket takılıp kullanıma açıldıktan birkaç gün sonra düştü.

ŞANS ESERİ FACİA ÖNLENDİ

Şans eseri asansörün boş olması olası bir faciayı önledi. Kazanın ardından yurt bahçesinde toplanan öğrenciler, asansörlerin yaklaşık bir yıldır arızalı olduğunu belirtip yaşananlara tepki gösterirken, yurda gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün’ün "Bunlar normal teknik problemler. Beni yatağımdan kaldırdınız" demesi öfkeyi büyüttü. KYK Genel Müdürlüğü ise asansörün düşmediğini regülatör arızası verdiğini ileri sürdü.

ARIZA 1 SENEDİR VARDI

Yurtta kalan öğrencilerden A.T, asansör arızalarının yeni olmadığını ve 1 senedir devam ettiğini belirterek “Asansör geçen seneden beri sallanıyordu ve biz defalarca şikayetlerimizi dile getirdik. Artık son zamanlarda asansör deprem oluyormuş gibi sallanmaya başlamıştı. Hafta sonu asansörün bakım ve kontrollerinin yapıldığını söylediler. Mavi etiket verdiler ve biz de kullanmaya devam ettik. Ama kısa süre sonra bu kaza yaşandı” dedi.

Düşen asansörün sesini duyduktan sonra içinde biri var mı telaşıyla asansöre koştuklarını anlatan A.T, “Oraya vardığımızda güvenlik ‘bir şey yok’ dedi bizi odalarımıza geri gönderdi. Ardından polisi itfaiyeyi aradık. Ekipler geldi ve kimsenin içinde olmadığına o şekilde emin olduk. İtfaiye düşen asansörü açarak üst tarafındaki demirlerin yamulduğunu söyledi” diye konuştu. Olayın ardından çift katlı asansörlerin itfaiye ekipleri tarafından kapatıldığını dile getiren A.T, bu asansörlerin bir gün sonra tekrardan kullanıma açıldığını söyledi.  

ÇALIŞAN ASANSÖRLER DE SORUNLU

Şu an çalışan asansörlerin de sorunlu olduğunu ifade eden öğrencilerden T.Y, ise asansörler bozulduğunda "Kapıyı açık bıraktığınız için bozuldu", "çok kalabalık biniyorsunuz" denilerek öğrencilerin suçlandığını söyledi. Fakat 10 kişilik asansöre 2 kişi bindiklerinde de bu sarsıntıların yaşandığını ve gıcırtı seslerini duyduklarını anlatan T.Y, “Yurt ücretinin ödenmesine gelince bizi 10 gün önceden arayan yetkililer asansör arızalarıyla ilgilenmiyorlar” dedi. Kendileri gibi öğrenci olan yurt öğrenci temsilcisinin yaşanan kazanın fotoğraf ve videolarını paylaşan öğrencileri tehdit ettiğini anlatan T.Y, “Müdürden aldığı talimatlarla bize ses çıkarmayın, aksi takdirde tutanak tutulacağıyla ilgili tehdit içeren mesajlar atıyor” tepkisini gösterdi.

GAZETECİ YURDA ALINMADI

Öğrencilerden M.A, eylem üzerine bir gazetecinin yurda geldiğini ama yurda sokulmadığını, haber yapması ve görüntü almasının engellendiğini dile getirerek “Arkadaşlarımız demir tellerin ardından yaşananları anlatmaya çalıştı. Kendimizi o anda hapishanede gibi hissettik” dedi. Aynı yurdun A blokunda kalan öğrenci S.A. ise “Bizim blokta da sürekli asansör arızaları yaşanıyor. Asansör bazen takılıyor bazen de sarsılıyor. Zaten bazı asansörler 1.5 aydır kapalı” dedi.

"YATAĞIMDAN KALKTIM" SİTEMİ

Öğrencilerin eylemi üzerine yurda gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Giresun İl Müdürü Muzaffer Ergün’ün "Bu kazalar normal teknik problemler.  Ben 15 km uzaklıktan yatağımdan kalkıp buraya geldim’"diye sitem etmesi öğrencilerin öfkesini büyüttü. Bunun üzerine Ergün, bir durum varsa konuyu valiliğe taşıyacaklarını söyleyerek yurttan ayrıldı.

KYK: ASANSÖR DÜŞMEDİ!

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Giresun Gülpembe Hatun Yurdunda "Asansör düştü" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.  KYK’nin X hesabından yapılan açıklamada, “Asansör içi boş bir şekilde 3'üncü kattan 2'nci kata inerken regülatör arızası vermiştir. Öğrencilerin ambulans ve itfaiyeyi aramaları üzerine ekipler yurt müdürlüğüne intikal etmiştir” denildi.

ASANSÖR FİRMASI: OLASI BİR ARIZA

Yurdun asansör bakım ve denetimlerini üstlenen ETC Lift asansör firması yetkilisi olayı, "Asansör düşmesi" olarak görmediklerini belirterek “Asansör hız regülatörü, istem dışı bir hareket olduğunda asansörü frene geçiren bir cihaz. Bu regülatörde oluşan arızadan dolayı asansör olduğu yerde rayları kilitliyor. Asansörümüzün 3 gün önce tüm incelemeleri yapıldı ve mavi etiket alarak güvenli olduğu tescillendi. Bakım çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde yapılıyor. Bu arıza asansör sektöründe olası bir arıza” dedi.

17-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş