Arama sonuçları

Doğa Koleji: Ne olduğu belirsiz raporlarla algı oluşturuluyor

Doğa Koleji: Ne olduğu belirsiz raporlarla algı oluşturuluyor

Velilerin 9 kampusun depreme karşı riskli olduğuna ve iki farklı rapor bulunduğuna ilişkin yaptıkları eyleme karşın Doğa Koleji de iddialarla ilgili açıklama yaptı, Açıklamada, bu tepkilerin kasıtlı olduğu savunularak, “Asılsız ve rahatsız edici bir algı oluşturulmaya çalışılıyor” açıklaması yapıldı.

Açıklamada Doğa Koleji'nin 2002 yılında eğitim hayatına başladığı ve eğitim camiasında başarılarla dolu 20 yılını geride bıraktığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Yaklaşık 1 yıl önce Can Holding tarafından devralındığından itibaren yaşadığı birtakım zorlukların üzerine gidilmiş ve bunlar çözüme kavuşturulmuştur. Özellikle okulun devamlılığını belirleyen finansal sorunlar çözülmüş ve güçlü bir finansal seviyeye getirilmiştir. Yıllardır neredeyse kangren haline gelmiş olan öğretmenlerimizin ücretleri ve sosyal hakları özel okulların ortalamalarının çok üzerinde bir iyileştirme ile çözüme kavuşturulmuştur. Elbette bu zorlu dönemleri okullarına sahip çıkan velileri ile birlikte aşmış ve velilerimiz bu geçen sürede okullarına olan güvenlerini kaybetmemişlerdir. Kurum, 50 binden fazla öğrencisiyle sektörünün lideri olmayı sürdürmektedir.

NE OLDUĞU BELİRSİZ RAPORLAR

Yalan yanlış beyanlarla, sahte ve ne olduğu belirsiz raporlarla, her yıl olduğu gibi aynı dönemlerde ama farklı konulardaki iftiralarla, çirkin rekabetin ve kirli planların tekrar sahneye konulduğunu görüyoruz. Hiç kimsenin böyle çirkin gündemler ile bunu değiştirmeye gücü yetmeyecektir.”

Açıklamada okul binalarının depreme dayanıklılıklarının kontrol edilmesiyle ilgili çalışmalar olduğu belirtilerek, şöyle devam edildi: “Daha önce araştırma yapıldığı ve sorunlu olduğu iddia edilen kampüslerimizle ilgili olarak öncelik verdiğimiz bu çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.”

YIKILAN ŞEHİRLERDEKİ OKULLAR

Kolejin Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman gibi depremden en çok etkilenen ve binlerce binanın yıkıldığı şehirlerde okulları bulunduğu vurgulanırken, şunlar aktarıldı:

"Ancak daha önce yapmış olduğumuz bu çalışmaların da etkisiyle bu okullarımızda herhangi bir hasar oluşmamış, yıkım ya da ciddi bir tehlike meydana gelmemiştir. Üstelik bu bölgedeki öğrencilerimiz başta olmak üzere depremden zarar görmüş 2 bine yakın öğrencimize başka şehirlerdeki okullarımızda yüzde 100 burslu olarak eğitim vermeye devam ediyoruz. Ancak kasıtlı olduğunu düşündüğümüz ve kimler tarafından yönlendirildiğini bildiğimiz bazı kişiler tarafından sanki 'Doğa Koleji deprem konusunda duyarsız, okul binaları depreme dayanıklı değil, öğrenci ve öğretmenlerimiz bu binalarda güvende değiller' gibi asılsız ve rahatsız edici bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu kirli propagandadan ne amaçlanmaktadır? Yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığı deprem bölgemizdeki okullarımızda dahi hasar oluşmamışken, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerimizdeki okullarımız ile ilgili her türlü teknik çalışma yapılıyorken, olası deprem risklerine karşı tüm süreçler dikkatlice yönetiliyorken bu çirkin algı operasyonu nedendir?  Böylesi zor bir zamanda, ülke olarak yaşadığımız en karanlık felaket döneminde bile bundan menfaat çıkarmaya çalışanları şiddetle kınıyoruz. Çocuklarımız da öğretmenlerimiz de bizim canımız. Yapılması gereken tüm teknik ve fiziksel çalışmalar hiçbir ihmal ve eksiklik meydana getirmeden yapılmaktadır."

NE OLMUŞTU?

Doğa Koleji velileri bugün binalarla ilgili açıklanan iki farklı rapora dikkat çekerek, basın açıklaması yapmıştı. Veliler, 9 kampusun risk taşıdığını ancak daha sonra sağlam raporu alındığını ifade ederek, okul binalarının depreme karşı dayanıksız olduğunu savunmuştu.

25-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş