Arama sonuçları

Down sendromlu gençler çalışarak farkındalık oluşturuyor

Down sendromlu gençler çalışarak farkındalık oluşturuyor

Üsküdar'da bulunan Tebessüm Kahvesi'ndeki 10 down sendromlu genç, burada çalışarak, iş hayatında ve sosyal hayatta öz güvenlerini kazanıyor, toplumda farkındalık oluşturuyor.

Down sendromlu olarak iş yaşamına atılan gençler, Üsküdar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan kafede, hizmet ve servis bölümünde çalışarak, engelleri aşıyor.

Tebessüm Kahvesi'nde çalışanlardan biri olan 30 yaşındaki Arlin Gültane, çalışma hayatına girerek çok fazla kazanım elde ettiklerini söyledi.

FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

Gültane, kendisine çalışma fırsatı verenlere teşekkür ederek, sigortalı olduklarını ve kendi paralarını kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Ailesinin de eğitim ve iş hayatına atılması konusunda kendisini desteklediğini anlatan Gültane, meslek lisesinde okuduğu için iş turizm ve hizmet bölümünde çalışmayı tercih ettiğini dile getirdi.

Gültane, işini severek seçtiğini dile getirerek, şöyle dedi:

"Burada çok güzel imkanlar sağlanıyor. Her türlü yardım yapılıyor. İş hayatında çalışarak, toplu taşıma aracını kullanarak öz güvenimizi kazanıyoruz. Çalışarak, down sendromlu ve engellilerin sesini duyurmak istiyoruz. Öz güveni olan ve gerçekten de hayata tutunma yollarını deneyen kişilerden biriyim. Buranın amacı da down sendromlu çocukları hayata kazandırmak. Farklıyız ama engellerimizi burada kaldırıyoruz. Çalışma hayatında hiçbir zorluk tanımıyorum ve bütün engellileri kaldırıp asıl mesleğimin turizmcilik olduğunu göstermek istiyorum."

Down Sendromlular Günü için de mesaj veren Gültane, "Gelecekte de down sendromlu ve engelli kişilere bağış yapmak, onların ayakta durmalarını sağlamak istiyorum" dedi.

“İYİ Kİ TEBESSÜM KAHVESİ’NDE ÇALIŞIYORUZ”

Kadıköy'deki Şöhret Kurşunoğlu Meslek Okulu'nda mezun olan 32 yaşındaki Evren Çakır ise bu mekanda garson olarak çalışmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Çakır, annesinin vefat ettiğini, emekli babası ve ablalarıyla mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi: "İyi ki Tebessüm Kahvesi'nde çalışıyoruz. Çalışıyoruz ve aynı zamanda eğleniyoruz. Allah herkesten razı olsun. Arkadaşlarımızla beraber çok mutluyuz ve ekip olarak aileyiz. Burada o kadar mutluyuz ki mekanımızda herkese 'hoş geldiniz' demek istiyoruz. Herkese tebessüm ediyoruz. Çalışmayı çok seviyorum."

Başkalarına da çalışmalarını tavsiye eden Çakır, kafede en güzel biçimde hizmet verdiklerini kaydetti.

Çakır, müşterilere çay, kurabiye ve pastalarını verdiklerini anlatarak, "İyi ki müşteriler geliyor, biz de onlara hizmet ediyoruz. Down Sendromlular Günü'nde sağlıkta kalalım, hasta olmayalım, ellerimizi sık sık yıkayalım. 21 Mart'ta herkesin kahvemize gelmesini istiyoruz" dedi.

“BURADA ÖZ GÜVENİMİZİ VE EMEĞİMİZİ KAZANDIK”

Çalışanlarda Emrah Kuru da 5 yıldır garsonluk yaptığını, işini çok sevdiğini ve kendi ayakları üzerinde durmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ailesinin çalışma hayatına girme konusunda kendisine çok destek olduğunu ifade eden Kuru, Tebessüm Kahvesi'nde açıldığı günden bu yana çalıştığını anlattı.

Kuru, lise eğitimini tamamladıktan sonra servis elemanı olarak çalışmaya başladığını belirtti. 

İKİNCİ ŞUBE DE AÇILDI

Tebessüm Kahvesi Proje Koordinatörü Şermin Çoban ise Üsküdar Belediyesinin 5 yıldır Tebessüm Kahvesi Projesi'ni yürüttüğünü belirtti.

Çoban, kahvenin 21 Mart 2016'ta Üsküdar Burhan Felek Köşkü'nün bahçesinde açıldığını, ikinci şubenin 2019'da Üsküdar Belediyesi hizmet binasının altında faaliyet verdiğini söyledi.

20-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş