Arama sonuçları

Eğitim modellerinin çeşitlendirilmesi gerek

Eğitim modellerinin çeşitlendirilmesi gerek

Eğitim modellerinin çeşitlendirilmesi gerek. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye’de ilk kez çevrim içi olarak “1. Uluslararası Diş Hekimliği Eğitimi Kongresi” düzenledi.  ABD ve İngiltere’den akademisyenlerin de katıldığı kongrede, pandemi sürecinde diş hekimliği eğitiminde yaşanan sıkıntılar, tecrübeler ve çözümler tartışıldı.

Kongreye açılışta Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar başta olmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan ile ABD ve İngiltere’den çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongrede, pandemi sürecinde birçok alanda olduğu gibi diş hekimliği eğitiminde de yaşanan sıkıntılar, tecrübeler ve çözümler tartışıldı. Diş hekimliği eğitimi veren kurumların yüz yüze çalışma planlamalarını geliştirmeleri adına yapılabilecekler konuşuldu.

EĞİTİM MODELLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ GEREK

Kongre Başkanı Prof. Dr. Funda Akaltan eğitim modellerinin Z kuşağı hatta Alfa ve Beta kuşaklarına göre çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Akaltan, online eğitimin de seçenekler arasında yer alması gerektiğini söyleyerek, şöyle dedi:

Online eğitim kim ne derse desin, yüz yüze eğitim başladığında da; belki bu kadar yüksek oranda olmasa da, seçeneklerimiz arasında yer alacak. Online eğitimi sevmek veya sevmemek olarak yorumlamayıp, çevrimiçi etkinlikleri daha etkili kullanabilmek için kendimizi geliştireceğiz. Online eğitim için öğrencilerimize eşit fırsat sunmak üzere imkanlarını geliştirecek; bilişim ve mahremiyete daha fazla önem vereceğiz.”

23-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş