Arama sonuçları

Eğitimciler tepkili: Tarikat ve cemaatlere kamu arazileri açılıyor

Eğitimciler tepkili: Tarikat ve cemaatlere kamu arazileri açılıyor

31 Mart yerel seçimler öncesinde önemli bir yönetmelik değişikliği oldu. Eğitimciler ise tepkili, “Tarikat ve cematlere kamu arazileri açıldı” diyor.

28.03.2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan bir yönetmelikle eğitim ve yurt faaliyetlerinde çok önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre  eğitim ve yurt faaliyetleri için kamu arazisinden faydalanma imkânı tanınan “vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile kamu yararına çalışan dernekler” ifadesi kaldırılarak her türlü vakıf ve derneğe bu imkânlar tanınmış oldu.

EĞİTİM VE YURT FAALİYETLERİNDE KOLAYLIK

İşte bu karar tepkilere neden oldu. Eğitim Sen yaptığı açıklamada, siyasal iktidar tarafından makbul görülen tarikat ve cemaatlere bağlı tüm dernek ve vakıfların artık kolaylıkla eğitim ve yurt faaliyeti yürüteceğini vurguladı. Sendika yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yaşanan onca acıya ve istismar edilen, tacize ve tecavüze uğrayan çocuklarımıza rağmen böylesi bir karar alınması siyasal bir tercihtir. Kaldı ki, tarikat ve cemaatleri ‘yol arkadaşı’ olarak gören, ‘Sizin tarikat, cemaat dediğiniz bizim sivil toplum kuruluşu (STK) dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz’ diyen siyasi iktidar temsilcilerinin bu düzenlemeyle tarikat ve cemaatlere kapıları sonuna kadar açacağı su götürmez bir gerçektir. Bizler, dDevletin tüm imkânlarını ve kamu kaynaklarını uğruna seferber ettiğiniz tarikat ve cemaatleriniz karşısında bilimsel ve laik eğitimi tüm gücümüzle savunmayı sürdüreceğiz.”

 

29-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş