Arama sonuçları

Eğitimcilerin talebi: Dersler tüm okullarda 30 dakika olsun

Eğitimcilerin talebi: Dersler tüm okullarda 30 dakika olsun

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı yüz yüze eğitime geçerken yayınladığı rehber ile okullarda ders sürelerinin sınıf boyutları ve öğrenci sayısı dikkate alınarak 40 dakikayı geçmeyecek şekilde planlanması gerektiğini belirtti. Dersler, birçok ilde 40 dakika olarak planlansa da bazı iller bu süreyi 30-35 dakikaya çekti. Sendikalar ise MEB’in genel bir karar alarak Türkiye genelinde derslerin 30 dakika olarak belirlemesini talep ediyorlar.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan “Bakanlık, muallak ifadelerle topu illere atmamalı, çerçevesi net belirlenmiş tasarruflarla Türkiye genelinde uygulama birliğini sağlamalıdır” dedi.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de şöyle dedi: “Her gün farklı iller karar alıyor ve ders saatleri 30, 35, 40, 50 dakika arasında değişiyor. MEB uygulama farklılıklarını ortadan kaldırmalı, geçen eğitim öğretim yılında tecrübe edilen tüm kademelerde 30 dakika uygulamasına geçmelidir.”

Eğitim İş Sendikası ise bir açıklama yayınlayarak illere göre ders saati farklılıklarının fırsat eşitliğini zedeleyecek nitelikte olduğuna dikkat çekti.

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, ders sürelerinin 40 dakikayı aşmaması gerektiği görüşünde.

Gündoğdu’nun dikkat çektiği bir diğer nokta ise servislerde geçirilen zaman. Bulaşın sadece derslerde olmadığını aktaran Gündoğdu, “Servislerde geçirilen sürenin de 40 dakikayı aşmaması gerekir. Bu nedenle servislerde de az sayıda öğrenci olmalıdır” dedi.

11-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş