Arama sonuçları

Ekolojik okuryazar nesiller geleceği değiştirecek

Ekolojik okuryazar nesiller geleceği değiştirecek

İklim değişikliği, çevre kirliliği, enerji ve su sıkıntısı, gıda kıtlığı gibi gerçekleri yaşadıkça günlük yaşantımızda çoğu davranışımızı değiştirmek, yetiştirdiğimiz çocuklarımızı “sürdürülebilirlik” konusunda farkında olmalarını sağlamak zorunluluğumuz haline geldi. Çevreyi, doğayı ve canlıları korumayı görev edinen ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlayan Doğa Koleji, 270 ilkokul öğrencisi ve 50’den fazla öğretmenin katılımıyla Sürdürülebilir Buluşmaları’nı gerçekleştirdi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDİR?

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşen sempozyumda Kurumsal sürdürülebilirlik nedir? Kurumsal sürdürülebilirliğin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutları nelerdir? Markaların kurumsal sürdürülebilirlik politikaları nelerdir? sorularının cevaplarını öğrenciler konunun muhataplarından öğrendiler. Duracell, H&M ve Migros markalarının sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgili yaptıklarını paylaşmak üzere, Duracell Genel Müdürü Mehmet Kerem Sinanoğlu, H&M Ülke Müdürü Müge Arpacıoğlu ve Migros Sürdürülebilirlik Sorumlusu Elif Sansarcı Sönmez öğrencilerle bir araya geldi. 

EKOLOJİK OKURYAZAR NESİLLER

Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, ekolojik okuryazar nesillerin geleceği değiştireceğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Çünkü ekolojik okuryazar nesiller, insanların doğa üzerindeki olumsuz baskısını, gezenimizin sağlığını dolayısı ile insanlığın geleceğini olumlu yönde etkileyecek olan kişiler olacaktır. Sizler doğanın egemeni değil doğanın bir parçası olarak, etkileşimli yaşam davranışları geliştirerek doğanın en güzel canlıları olacaksınız.”

Duracell Genel Müdürü Mehmet Kerem Sinanoğlu, sürdürülebilirliğin bir davranış doğurduğunu belirterek, şöyle dedi: “İlk olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Az çok demeden yapabileceklerimizi bilmeli ve uygulamalıyız. Piller, içerisinde eşsiz madenler bulunduran ve %100 geri dönüşümü yapılabilir ürünler. Asla doğaya atılmaması gerektiğini biz savunuyoruz siz gençlerimizden de bunu yaygınlaştırmanızı bekliyoruz.” 

H&M Ülke Müdürü Müge Arpacıoğlu da sürdürülebilirlik adına bireylere düşen görevlerin yanında hükümetlere ve kurumlara düşen görevlerin de bulunduğunu belirterek, “Biz de tekstil atıkları ve bunların değerlendirilerek yeniden kullanılmasına yönelik Take Care çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarında teknolojik gelişmelerin takibi de bu anlamda uçsuz bucaksız imkan sağlıyor. Bu konuda siz öğrencilerinde çalışması, düşünmesi, hayal etmesi çok değerli” dedi. 

Migros Sürdürülebilirlik Sorumlusu Elif Sansarcı Sönmez de gıda güvenliği, kalite, hijyen ve tedarikçi denetimleriyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

11-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş