Arama sonuçları

Emine Erdoğan: Kütüphane 7'den 70'e herkes için temel bir ihtiyaçtır

Emine Erdoğan: Kütüphane 7'den 70'e herkes için temel bir ihtiyaçtır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kütüphanelerineğitimin ve okulların "kalbi" olduğuna dikkati çekti. Erdoğan, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi'nin tüm okullarda bu kalbin güçlü bir şekilde atmasına vesile olacağını belirtti.

Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi"nin Şehit Öğretmen Mehmet Ali Durak Ortaokulu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Afrika'da Malavi Cumhuriyeti'nde 2001'de yaşanan büyük kıtlıkta ortaokul öğrencisi William'ın gerçek hikayesinden örnek veren Emine Erdoğan, yoksulluk yüzünden çok sevdiği okulundan ayrılmak zorunda kalan William'ın kütüphaneye gitmeye devam ettiğini, okuduğu kitapların rehberliğinde, elektrik üreten ve su pompalayan rüzgar türbinleri yaparak, tüm dünyaya ilham olduğunu anlattı.

Derslerle dolu bu hikayenin, kütüphanelerin hayatı dönüştüren gücünü çok çarpıcı bir şekilde anlattığını dile getiren Emine Erdoğan, şöyle dedi:

KÜTÜPHANE TEMEL İHTİYAÇ

"Kütüphane, 7'den 70'e herkes için temel bir ihtiyaçtır. Etrafımızda gördüğümüz her gelişme, insanın öğrenme merakıyla gerçekleşmiştir. İnsanlığın ilk adımlarından, uzay serüvenine kadar, keşfetmenin nefes kesen yolculuğu, bu merakın eseridir. Bu yolculuğu devamlı kılan ise insanların deneyimlerini kütüphanelerin hafızasına emanet etmesidir. Yani bir anlamda kitaplar, nesiller arası haberleşmeyi sağlayan iletişim araçlarıdır."

"DÜNYA NE KADAR DEĞİŞİRSE DEĞİŞSİN, KÜTÜPHANELERİN HAYATIMIZDAKİ YERİ VAZGEÇİLMEZDİR"

Kütüphanelerin tarihinin çok eskilere dayandığını anlatan Emine Erdoğan, şöyle devam etti: "Dijital dönüşümün yaşandığı çağımızda, internetin her şeyi bildiği yanılgısı kütüphaneleri bir süre yalnızlığa mahkum etti. Oysa dünya ne kadar değişirse değişsin, kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Projemizin, tüm okullarımızda, bu kalbin güçlü bir şekilde atmasına vesile olacağına inanıyorum. 81 ilimizde, hem kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılacak hem de halihazırdaki kütüphane içerikleri zenginleştirilecek."

ÖĞRETMENLERE MESAJ

Emine Erdoğan, öğrencilerin bu yıl okul sıralarına dönmelerinin tarifsiz sevinci içinde olduklarını dile getirerek, öğretmenlere şöyle seslendi:

"Salgının zorlu koşullarının en çok etkilediği alanlardan biri kuşkusuz eğitim oldu. Sizler bu süreçte fedakarlığın timsali oldunuz. Şimdi bu yeni projede de sizin desteğinize ihtiyacımız var. Ne olur, okul kütüphanelerini, öğrenmenin birincil merkezi haline getirelim. En başta, kitap okumayı, 'boş zamanlarında ne yapıyorsun' sorusunun cevabı olmaktan kurtaralım. Sizlerin, bu projeyi zirveye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum."

26-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş