Arama sonuçları

Erasmus öğrencileri zor durumda

Erasmus öğrencileri zor durumda

Erasmus öğrencileri zor durumda. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim görüp belirli bir zaman kapsamında yurtdışına gönderilen Erasmus öğrencileri koronavirüs nedeniyle ne yapacaklarını bilmiyor.

Duvar’da yer alan habere göre  Mevlana ve Erasmus değişim programı kapsamında binlerce öğrenci yurtdışında eğitim görüyor. Ancak tüm dünyayı saran koronavirüs nedeniyle öğrenciler de panik içerisinde. Önceki gün yurtdışındaki bir üniversitenin yönetimi, Türkiye’den gelen öğrencilere YÖK’ten kendilerine bir bilgilendirme yazısı geldiğini ve öğrencilerin Türkiye’ye dönmesinin istendiğini duyurdu.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZOR DURUMDA

Üniversite bu kapsamda öğrencilerden dönüş için hazırlık yapmalarını istedi. Üniversite yönetimi öğrencilerin dönememesi durumunda bütün sorumlulukların kendilerinde olacağını da belirtti.

YÖK yetkilileri ise öğrencilere ‘Geri dönün’ çağrısı yapılmadığını açıkladı. Türkiye Ulusal Ajansı ise geri dönmek isteyen öğrencilerin bulunduğu ülkelerdeki Türkiye Büyükelçiliklerine acil bir şekilde başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Ajanstan bir yetkili şu bilgileri verdi: "Erasmus kapsamında yurtdışında olan öğrenciler üniversiteleriyle iletişim halinde olmalı. Öğrenciler geri döndüklerinde aldıkları dersler sayılacak. Süreç Türkiye’de devam edecek. Geri dönecek öğrencilerin belgeledikleri masraflar da ödenecek."

17-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş