Arama sonuçları

Erdoğan: Köy Yaşam Merkezleri, eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerden biri

Erdoğan: Köy Yaşam Merkezleri, eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerden biri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı da müellifi de sahibi de 85 milyonun tamamıdır" dedi. Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni"ne katıldı. Erdoğan, bugünün dünyasında ilerlemenin, kalkınmanın, rekabetin ilk göstergelerinden birinin eğitim-öğretimde alınan mesafe olduğuna işaret ederek, eğitim-öğretime her yeni yatırımın kalkınma için sağlam bir temel, bilgi toplumu olma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı.

GELENEKLE GELECEK BULUŞTURULUYOR

Bugün açılışını yaptıkları Köy Yaşam Merkezleri'nin, eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, Köy Yaşam Merkezleriyle sadece eğitime yeni bir soluk kazandırmadıklarını, aynı zamanda çocukları yarının Türkiye'sine de hazırladıklarını dile getirdi.

YENİ BİR DİNAMİZM GELİŞİYOR

Bu merkezlerde gerçekleştirilecek mesleki ve teknik kurslar ile kültür ve sanat faaliyetlerinin de köylere yeni bir dinamizm katacağını kaydeden Erdoğan, "Eğitim camiamız için büyük bir kazanç olan bu projeye öncülük eden Milli Eğitim Bakanlığı'mız ile destek veren İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlıklarımızı canıgönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Köy Yaşam Merkezleri'nde eğitim alan çocuklar ile onları vatana, millete ve ailelerine hayırlı birer insan olarak yetiştiren öğretmenlere muvaffakiyet dileyen Erdoğan, sıradan bir memurluktan öte vatan görevi yürüten öğretmenlerin her birine emekleri ve fedakarlıkları için teşekkür etti.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NI BERABERCE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Köy Yaşam Merkezleri'nin Türkiye'ye, millete, köylerde bu hizmetten faydalanacak vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü ile beraber Milli EğitimBakanlığımızın da 100'üncü yaşına erişeceğiz. Tarihimizin dönüm noktalarını teşkil eden bu önemli yıl dönümleriyle ilgili hazırlıklarımıza şimdiden başladık. 2023'ü her bakımdan ülkemiz, milletimiz ve kurumlarımız için yeni bir dönemin mukaddimesine dönüştürmek istiyoruz. Kısa süre önce kamuoyuna açıkladığımız Türkiye Yüzyılı programımız bu hedefimizin adete çatısını kurmaktır. Şimdi sıra Meclisteki ve kabinemizdeki arkadaşlarımızın da yer alacağı kapsamlı bir çalışmayla, 81 vilayetimizle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı adım adım, tuğla tuğla inşa etmeye gelmiştir.

07-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş