Arama sonuçları

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı 7 yıldır sürüyor

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı 7 yıldır sürüyor

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programının 7. Öğretim Yılı Kapanış Töreni yapıldı.

TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar, törende yaptığı konuşmada, söz konusu programın 7 yıldır başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Bu yıl Türkiye’den öğrencilerin yanı sıra Arnavutluk, Bangladeş, Hindistan, Kamerun, Pakistan, Sri Lanka, Sudan, Türkmenistan, Uganda ve Zimbabve’den gelen öğrencilerin mezun olduğunu belirten Başpınar öğrencileri tebrik ederek programın ülkeye kazandırılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

FARKINDALIK FAALİYETLERİ

Başpınar, bir yandan sınai mülkiyet haklarına ilişkin tescil faaliyetleri gerçekleştirerek ülkenin fikri ürün havuzunu büyütmeye bir yandan da sınai mülkiyetle ilgili eğitim, bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerini sürdürerek fikri mülkiyet alanında duyulan nitelikli insan kaynağı kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağladıklarını anlattı.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk de konuşmasında işbirliğinden memnuniyet duyduklarını, gelecekte bunun gibi programların sürmesini temenni ettiklerini vurguladı.

Kapanış töreni kapsamında Fikri Mülkiyet Alanında Güncel Gelişmeler ve Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programına Kariyer Odaklı Bakış Semineri gerçekleştirildi.

22-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş