Arama sonuçları

‘Gebereceksin’ diyen Bakan Yardımcısı Türkçe’nin yasaklanmasını da istemiş

‘Gebereceksin’ diyen Bakan Yardımcısı Türkçe’nin yasaklanmasını da istemiş

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Gazze’de bir binanın vurularak havaya uçurulmasını Twitter’dan paylaşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya,  ‘Gebereceksin…’ diye yazdı.

Yoğun saldırıların yapıldığı Gazze’de vurulan bir binanın görüntüsünü Twitter’dan paylaşan Netanyahu,  “Tüm gücümüzle devam edelim” diye yazınca, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz da “Bir gün seni de vuracaklar. Gebereceksin…” twiti attı.

Bu twit tartışılırken, Yılmaz’ın Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde “Türkçe öldü” diyerek imam hatip liselerinde Türkçe konuşulmasını n yasaklanmasını istediği ortaya çıktı.

TÜRKÇEYE YASAK İSTEDİ

Sözcü’nün haberine göre Yılmaz, bu dönemde “Türkçe öldü” başlıklı bir bildiri yayımlayarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Arapça öğretilirken ikinci bir dil kullanılmaması gerekir. Temel olarak ilk dersten itibaren Arapça konuşulması benimsenir. Öğrenciler, öğretmenleriyle ancak Arapça olarak diyolog kurabileceklerdir. Öğrenci, teneffüslerde de öğretmeniyle ancak Arapça konuşabilir. “

Bir dönem öğretmenlik de yapan Yılmaz, 2012-2014 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak görev yaptı.  

2014 - 2022 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü oldu. 7 Ocak 2022'te atandığı Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevi 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında 21 Haziran 2023 tarihinde tekrar yenilendi.

 

11-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş