Arama sonuçları

Gençler arama-kurtarma eğitimi almak istiyor

Gençler arama-kurtarma eğitimi almak istiyor

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nun (GENÇKONFED), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı ankette, katılımcı gençlerin yüzde 46'sı arama-kurtarma eğitimi almak istiyor.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 7 bölgesinden 18-30 yaş aralığındaki rastgele seçilen 700 gençle, Kahramanmaraş merkezli depremler ve ardından gelişen olaylarla ilgili anket yapıldı.

GÖNÜLLÜ KATILIM SORULDU

"Arama-kurtarma veya yardım faaliyetlerinde herhangi bir şekilde gönüllü olarak görev aldınız mı?" sorusunu, gençlerin yüzde 96,86'sı "evet", yüzde 3,14'ü "hayır" şeklinde yanıtladı.

"AFAD tarafından verilen temel afet bilinci eğitimi, ilk yardım eğitimi veya aletli arama-kurtarma eğitimi almayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, katılımcıların yüzde 46,86'sı "kesinlikle evet", yüzde 8,14'ü "kararsızım", yüzde 25,7'si "hayır", yüzde 19,3'ü "eğitimimvar" cevabını verdi.

GENÇLERE UZAKTAN EĞİTİM SORULDU

"Depremzedelere üniversite yurtlarında acil barınma imkanı sağlanması için üniversitelerde uzaktan eğitim yapılması kararı alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu, gençlerin yüzde 17,27'si "kesinlikle doğru buluyorum", yüzde 36,57'si "doğru buluyorum", yüzde 28,2'si "kararsızım", yüzde 10,86'sı "yanlış buluyorum", yüzde 7,1'i ise "kesinlikle yanlış buluyorum" diye cevapladı.

"Depremin ardından en çok neye ihtiyaç var?" şeklindeki bir soruya, gençlerin yüzde 5'i "birlik, beraberlik ve dayanışmaya", yüzde 10'u "koordinasyona", yüzde 13'ü "çadıra" yüzde 52'si "arama-kurtarma ekibi ve teknik ekipmana", yüzde 20'ü ise "tıbbi destek ve temel gıdaya" yanıtını verdi.

"GENÇLER YARALARIN SARILMASI İÇİN SAHADA"

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, yaptığı açıklamada, anketle gençlerin, afetin ardından hem yardımlarla hem de arama-kurtarma çalışmalarıyla yaraların sarılması için sahada olduğunun görüldüğünü belirtti.

Gençlerin arama-kurtarma eğitimi alma ve bu yöndeki çalışmalara katılma yönünde önemli bir eğiliminin olduğunu da belirten Okudan şöyle dedi: "Yine ulaşılan sonuca göre, ülkemiz gençlerin büyük bir bölümü imkanları doğrultusunda deprem bölgesine nakdi yardımda bulunurken, neredeyse tamamının ise tüm imkanlarıyla deprem afeti sonrası yaraların sarılması için ayni yardımda bulunduğu görülüyor."

22-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş