Arama sonuçları

Harvard Üniversitesi Rektörü de istifa etti

Harvard Üniversitesi Rektörü de istifa etti

Dünyanın en önde gelen üniversitelerinin başında gelen ABD'nin Massachussets eyaletindeki Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay, istifa etti.

ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonu'nda 5 Aralık'ta düzenlenen "Kampüs Rektörlerini Sorumlu Tutmak ve Antisemitizmle Mücadele" başlıklı oturum kapsamında, Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay, Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Elizabeth Magill ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Rektörü Sally Kornbluth ile üniversite kampüsünde antisemitizm olaylarına ilişkin yaklaşımlarına dair sorulara yanıt vermeleri için ifade vermeye çağrılmıştı. Kongrede kampuslarındaki Filistin’i destekleyen gösterileri "düşünce özgürlüğü"​​​​​​​ kapsamında değerlendirleri için eleştirilen rektörler yaptıkları açıklamaları geri almıştı. Ancak üç rektör için de istifa baskıları son bulmamıştı.

İSTİFA EDEN İKİNCİ REKTÖR

Geçtiğimiz ay Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Liz Magill, ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonu’nda kampüsteki antisemitizm olaylarına ilişkin yaklaşımı hakkında verdiği ifadenin ardından gelen eleştiriler ve baskılardan sonra istifa etti.

Harvard Üniversitesi rektörü için de istifa baskısı yapılmasına rağmen, ABD'deki Harvard Üniversitesi' Yönetim Kurulu Rektör Claudine Gay'e destek verirken, bazı akademisyenler ise Yönetim Kurulu üyelerini istifaya çağırdı. Sonuçta Harvard’da İsrail'e tepki gösterilerini "düşünce özgürlüğü" kapsamında değerlendirdiği için eleştirilen rektör Claudine Gay, istifa etti.The Chronicle of Higher Education'n haberine göre Rektör Gay, Harvard topluluğuna gönderdiği bir e-postada şöyle dedi:

“Topluluğumuzun bu olağanüstü zorluklar anında herhangi bir bireyden ziyade kuruma odaklanarak ilerleyebilmesi için istifa etmemin Harvard'ın çıkarına en iyisi olacağı açık hale geldi."

MIT REKTÖRÜ DİRENİYOR

MIT Rektörü Kornbluth ise istifaya zorlansa da görevini sürdürüyor.

03-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş