Arama sonuçları

Hatalı ‘rektör’ ataması düzeltildi

Hatalı ‘rektör’ ataması düzeltildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 rektör atamasıyla ilgili kararı ‘hatalı’ çıktı. Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. İsmail Bakan’ın aslında Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanması gerekiyordu. Bu hatalı atamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç gündeme getirmişti. Öztunç’un bu açıklamasının ardından ise Resmî Gazete’de düzeltme yapıldı.

HATALI ATAMA YAPILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bugünkü Resmî Gazete’de yayınlanan rektör ataması kararlarında hata yapıldığını açıklamıştı.Öztunç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İsmail Bakan’ın aslında Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanacağını ancak atama kararında hata yapıldığını duyurmuştu.

Öztunç, sosyal medya mesajında şunları dile getirmişti: “Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne atanacak rektörü yanlışlıkla Sütçü İmam Üniversitesine atamışlar. Bir rektörü atamayı dahi beceremiyorlar. Erdoğan artık devleti yönetemiyor. Gideceklerini gördüler ve o kadar paniklediler ki elleri ayakları birbirine dolandı.”.

MÜKERRER SAYI İLE DÜZELTİLDİ

Öztunç’un bu açıklamasından kısa bir süre sonra Resmî Gazete’nin mükerrer sayısı yayınlandı. Mükerrer sayıda; Cumhurbaşkanı Kararı’nda düzeltme yapıldı. Yapılan düzeltmede şu ifadeler yer aldı: “24/12/2022 tarihli ve 32053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 23/12/2022 tarihli ve 2022/685 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan ‘Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ ibaresi ‘Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir”

 

 

24-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş