Arama sonuçları

Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programı: Kimlere burs verilecek?

Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programı: Kimlere burs verilecek?

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu ile İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) işbirliğinde hayata geçirilen Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programı tanıtıldı.

Levent'teki bir otelde düzenlenen tanıtım programı, Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'i anlatan kısa film gösterimiyle başladı.

Programda konuşan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, Aliyev'in 20. vefat yıl dönümünde, Azerbaycan Konsolosluğu ve İHÜ desteğiyle Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursunun önce tanıtımını ardından da hayata geçirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki yakın ilişkiye değinen Mustafayeva, "Bir millet, iki devlet sloganı Azerbaycan'la Türkiye ilişkilerinin gelişme yolunu çözmüş oldu. Şimdi burada, Aliyev'in de çok önem verdiği, Azerbaycanlılar için ikinci vatan olan Türkiye'de, onun aziz hatırasını yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mustafayeva, burs programının Haydar Aliyev'in adını taşımasının kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi.

"BURS HEM LİSANS HEM DE LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENCİLERE VERİLECEK"

İHÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan da Azerbaycan Başkonsolosluğuyla birlikte, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ve gözlemci ülkelerinin ve vatandaşlarının geleceklerini inşa etmek için emin adımlarla çalıştıklarını söyledi.

Üniversite olarak 82 ülkeden gelen öğrencilere eğitim verdiklerini anlatan Arkan, TDT'ye üye ve gözlemci olan ülkelerin öğrencilerine, bu sene itibarıyla birer öğrenciden başlayarak burs vereceklerini, gelecek senelerden itibaren de bu sayının artacağını dile getirdi.

Arkan, Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursunun hem lisans hem de lisans üstü öğrencilere verileceğini, amaçlarının bilgiyi, bütünlüğü ve işbirliklerini hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Başkonsolos Mustafayeva ve Rektör Arkan ile diğer katılımcılar salonda yer alan Haydar Aliyev Sergisini gezdi.

Programa TDT'eye üye ve gözlemci olan ülkelerin temsilcileri ile konsolosluk çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HAYDAR ALİYEV TÜRK DÜNYASI BURS PROGRAMI

Burs programı ile TDT'nin 5 tam üyesi ile 3 gözlemci üyesi olan 8 ülkeden birer öğrenciye, İHÜ'de lisans ve lisans üstü eğitim imkanı sunulacak.

Öğrenciler, TDT üye ve gözlemci ülkelerindeki Türk Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerde sosyal bilimler dallarında eğitim görenlerin arasından seçilecek.

Burs programına hak kazanan öğrencilerden eğitim ücreti alınmayacak, öğrencilere yurt imkanı sağlanacak.

13-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş