Arama sonuçları

Haydarpaşa Lisesi yıkılıyor: Hangi okula taşınacak? İkili eğitim mi olacak?

Haydarpaşa Lisesi yıkılıyor: Hangi okula taşınacak? İkili eğitim mi olacak?

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından İngilizce ve Almanca hazırlık sınıfı olan  Haydarpaşa Lisesi ile ilgili yıkım kararı çıktı. Okulun yıkılması projesi daha önce ertelenmişti ancak İstanbul Valisi Davut Gül’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama okulun yıkılmasının kesinleştiği bilgisini verdi.

Okul projesinin fotoğraflarını da paylaşan Gül “Ülkemizin köklü okullarından olan Haydarpaşa Lisesini depreme dayanıklı hale getiriyoruz. Okul Aile Birliğimizle verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kampüs inşaatını 300 günde tamamlayıp 2024 eğitim öğretim dönemine yetiştireceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLER HANGİ OKULA GİDECEK?

Elbette bu süreçte merak edilen  845 öğrencisi bulunan Haydarpaşa Lisesi'nin okula gideceği  ve eğitimin nasıl süreceği. Okulun öğrenci ve öğretmenlerinin gideceği okulda ikili eğitim olacağı kesin.

Daha önce lisenin Altunizade Hafize Özal Ortaokulu’na taşınması gündeme gelmişti ve lisenin öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlandıkları gerekçesiyle sabahçı olması talep edilmişti. Hatta Hafize Özal öğrencilerinin başka bir okula gönderilerek, bu okulda Haydarpaşa Lisesi’nin tam gün eğitim yapması da dile getirilmişti. Ancak bu öneri Hafize Özal velileri tarafından tepkiyle karşılandı, veliler 8’nci sınıf öğrencilerinin Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) gireceklerini, özel öğretim kurumlarına kayıtlarının yapıldığını ve böyle bir çözümü de kabul etmeyeceklerini dile getirmişti.

Bir başka öneri ise yine Altunizade’de bulunan Şehit Mehmet Yılmaz İlköğretim Okulu'na, Hafize Özal’ın öğrencilerinin gönderilmesi ve bu iki okulun LGS’ye girecek 8’nci sınıflarının sabahçı olması oldu. Ancak bu öneri de kabul edilmedi.

VELİLER ENDİŞELİ BEKLEYİŞTE

Haydarpaşa Lisesi velileri ise 264 öğrencinin 11.sınıfta, 172 öğrencinin 12’nci sınıfta olduğunu, bu öğrencilerin özel öğretim kurslarına gittiğini, kurs ücretlerinin ödendiğini ve sınava hazırlandıklarını ve YKS’ye gireceklerini söyleyerek tam gün eğitim almaları gerektiğini dile getiriyor. Veliler gidecekleri okulda öğlenci olmaları halinde çocuklarının naklini başka okullara aldırmayı düşündüklerini ifade ediyor.

KONTENJANI 60 ARTTI

2023-2024 yılı için Haydarpaşa Lisesi’nin kontenjanı 60 öğrenci arttı. İngilizce hazırlık sınıfına 120, Almanca hazırlık sınıfına ise 60 öğrenci aldı. AP diye anılan Advanced Placement programının da bu yıl başlaması planlanıyordu.

Lisenin ilk merkezi yerleştirmede puanları

İngilizce: 482,9061

Almanca: 483,7658

İŞTE YENİ KAMPUS PROJESİ

Lisenin projesinden fotoğraflar şöyle

-

-

25-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş