Arama sonuçları

Haydarpaşa’nın taşınacağı Hafize Özal Ortaokulu’nda isyan var

Haydarpaşa’nın taşınacağı Hafize Özal Ortaokulu’nda isyan var

İngilizce ve Almanca hazırlık sınıfı olan ve her yıl yüzdelik dilimi de yükselen Haydarpaşa Lisesi’nin taşınması gündemde. Okulun yıkılması projesi ertelenmişti ancak tekrar yıkılarak yeniden yapılması gündemde. Merak edilen ise toplam 845 öğrencinin bulunduğu okulun eğitim-öğretimin nerede süreceği.

İşte tüm bu sorulara pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz olan Haydarpaşa Lisesi Müdürü Vahdet Kemal Oral yanıt verdi. Haydarpaşa Lisesi’nin 1934 yılında Atatürk’ün talimatıyla kurulan Türkiye’nin öncü kurumlarından biri olduğunu söyleyen Oral, o dönemde okulun Haydarpaşa’da -bugün Sağlık Bilimleri Üniversitesi olan yerleşkede- çok uzun yıllar eğitim öğretim verdiğini ancak çeşitli nedenlerle bugün Üsküdar Validebağ Korusu’na komşu bir yerleşkeye geçtiğini hatırlattı.

İHTİYACA CEVAP VERMEDİ

Okul binasının gerekli deprem güçlendirmeleri yapılmasına karşın yıllar içinde gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda yetersiz olmayaya başladığını söyleyen Oral, şunları söyledi: “Bu konuda başka Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfımız ve Haydarpaşa Lisesi Mezunlar Derneğimiz olmak üzere, ülkemizin en yetenekli öğrencilerine gerek fiziki gerek akademik olarak en iyisini sunma arayışı içinde olduk. Geçtiğimiz yıl, İPKB İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından lisemizin tarihine ve niteliğine uygun olarak özel bir mimari proje hazırlandı ve nihayet proje titiz bir çalışma sürecinin ardından onaylandı.”

HAFİZE ÖZAL ORTAOKULU’NA GEÇİŞ

Haydarpaşa Lisesi Projesi’nin 1 Ağustos’ta başlayacağını ve 580 günde tamamlanmasının beklendiğini anlatan Oral, bu süreç içinde öğrencilerin okulun karşısındaki Hafize Özal Ortaokulu’nda geçici olarak eğitim göreceklerini açıkladı. Okulun öğretmen kadrosunun da değişmeyeceğini vurgulayan Oral, bu okulda ikili eğitim söz konusu olduğunda öğrenciler üniversite sınavına hazırlandıkları için sabahçı olmayı tercih edeceklerini dile getirdi. Oral, ayrıca okulun kendilerine bırakılarak, Altunizade Hafize Özal Ortaokulu öğrencilerinin de başka bir kuruma geçebileceğini belirtti.

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

VELİLERDEN TEPKİ VAR

İşte Oral’ın bu açıklaması Hafize Özal Ortaokulu velileri tarafından tepkiyle karşılandı. 44 öğretmeni, yaklaşık 600 öğrencisi ve 28 dersliği bulunan okulun velileri kendi çocuklarının da Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlandıklarını söyleyerek, “Bizimkiler de sınav çocuğu, biz de tam gün eğitim olduğu için çocuklarımızı kurslara yazdırdık. Bizim okul bizim çocuklara kadar. O kadar öğrenciyi kaldırmaz” diyerek, Haydarpaşa Lisesi’nin bir başka okul bulmasını istediler.

pervinkaplancom instagram hesabında Haydarpaşa Lisesi Müdürü Oral’ın yayınının altına yazılan bazı yorumlar şöyle:

BAŞKA SEÇENEK SUNULSUN

“8. Sınıfa gidiyor olan çocuğumun dersane kaydı yapılmış olup, tüm çalışma saatler okul saatine göre ayarlandı. Bu zaman zarfından sonra eğitim hayatlarına bu şekilde düşüncesizce set vurulamaz. Öğrencilerimizin arkasındayız gerekeni yapmaya hazırız. Haydarpaşa Lisesi öğrencilerine lütfen başka bir seçenek sunulsun.”

“Bir egitimci olarak sadece lise öğrencilerini önemsemek nasıl bir bakış açısı. Üniversiteye hazırlık icin boş zamana ihtiyaçları varmış, bizim çocuklarımızın LGS hazırlığı için zamana ihtiyacı yok mu? Bu durum Hafize Özal öğrencilerinin başarı oranını etkilemeyecek mi? Hafize Özal ortaokulu öğrencilerinin %80 i daha sağlıklı eğitim alınabilmesi icin bu okulu tercih etmiş bir kesimden oluşuyor. Bizim dershane saatlerimiz nasıl olucak? Önümüzdeki iki yılda bizim okulumuzdan kaç öğrenci LGS 'de başarılı olabilecek?”

Haydarpaşa Lisesi öğrencileri bu kadar kıymetli biz Hafize Özal öğrencileri öksüz, yetim mi?”

ÇOCUKLARIMIZ LGS’YE HAZIRLANIYOR

“Haydarpaşa Lisesi kendi çocuklarının geleceğini düşünüyorsa biz de kendi çocuğumuzun geleceğini düşünüyoruz”

“Asıl sorun okulun kapasitesinin yetersiz oluşu, özel eğitime dahil bilişim teknolojileri görsel sanatlar müzik ve fen atölyelerinin kapatılacak oluşudur.”

“Mevcut okul binası yıkılmadan yerinde kalarak pansiyon ve lojmanlar yıkılarak okul binası yapılsın okul binası yapıldıktan sonra ise mevcut bina yıkılarak sosyal tesisler ve yurt binaları yapılabilir. Ortaokulda olan ve LGS gibi önemli bir sınava hazırlanan çocukların düzenleri bozulmamalıdır.”

“Hafize Özal Ortaokulu’na giden öğrencilerde LGS’ye hazırlanıyor. Tüm plan programlar, dersleri ve kursları bunlar düşünülerek planlandı. Nasıl bu çocuklar görmezden gelinebilir. Yanlış olan bu karardan bir an evvel dönülmelidir.”

“Okulun öğrenci kapasitesi Hafize Özal’a uygun değil. Etrafta bir çok okul var lütfen tercihler başka okul için yapılsın. Çocuklarımız LGS’ye hazırlanma yolundayken böyle bir karar kesinlikle alınmamalı. Gereken tüm mercilere şikayetimizi yapacağız.”

“Hafize Özal Ortaokulu velisi olarak bizde istemiyoruz bu şekilde bir eğitimi. Bizim çocuklarımız da LGS’ye hazırlanacak. Öğlenci olursa nasıl kursa gidip, hazırlanacaklar?”

“Hafize Özal Ortaokulu ikili egitimi bir lise ile karşılayacak kapasitede bir okul değildir. 600 ögrenci kapasitesiyle 850 öğrenciye cevap veremez. Müdür bey ünivesite sınavına girecek öğrencileri düşündüğü gibi LGS öğrencilerini de düşünmesini beklerdik. Haydarpaşa Lisesi, dengi bir lise ile karma yapilabilir, yada pansiyon binaları ile değerlendirilerek dönüşümlü inşaat yapılabilir. Tek çözüm bizim okul değil. “

”Misafir olarak geleceğiniz bir okulda sabahçı olmayı tercih ederiz diyorsunuz peki bu okulun gerçek öğrencileri LGS’ ye hazırlanıyor ve siz sadece kendi öğrencilerinizi düşünerek bu konuşmayı yapıyorsunuz.”

 

04-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş