Arama sonuçları

İELEV Özel Lisesi öğrencileri Uluslararası Diploma Programı GIB ile fark atıyor

İELEV Özel Lisesi öğrencileri Uluslararası Diploma Programı GIB ile fark atıyor

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV), İstanbul Erkek Lisesi'nde okumuş, öğretmenlik veya yöneticilik yapmış ve Sarı-Siyah camiaya toplumsal veya sportif alanlarda katkıda bulunmuş kişiler tarafından, ülkemize eğitim alanında hizmet verme hedefiyle kurulmuştur. Bu hedef doğrultusunda İELEV Okulları ile eğitim alanında iddiasını ortaya koymaktadır.

Sarı Siyah kültürünün temelini oluşturan değerleri ve çok kültürlülüğe dayalı evrensel ülküsünü yeni kuşaklara taşımak üzere özel eğitim sektöründe var olma kararı ile çalışmalarını sürdüren İELEV, Cağaloğlu yerleşkelerinde bulunan İELEV Özel İlkokulu/Ortaokulu ve Çekmeköy yerleşkesinde bulunan İELEV Özel 125. Yıl Anaokulu/ İlkokulu/ Ortaokulu ve GIB Diploma Programı uygulanan İELEV Özel Lisesi ile eğitim sektörüne olan katkılarına devam ediyor.

PANDEMİDE KESİNTİSİZ EĞİTİM

Kurulduğu günden bu yana özgüven sahibi, araştıran ve sorgulayan, bilimsel bakış açısına sahip, toplum ve çevre sorunlarına duyarlı, birden fazla yabancı dil konuşan, teknolojiyi etkin kullanabilen dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefleyen İELEV Okulları, pandemiyle birlikte geçiş yapılan yeni eğitim modellerinde de hedeflerinden vazgeçmeden eğitimini kesintisiz şekilde devam ettirdi. Pandemi nedeniyle oluşan belirsizliğe karşın akademik kurullarıyla birlikte güçlü bir hazırlık yapan İELEV Okulları, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıklarının yönergeleri doğrultusunda yüz yüze, hibrit ve uzaktan eğitim olmak üzere üç farklı senaryo üzerine program planlamaları gerçekleştirdi. Bu programlar ile öğrencilerin değişen koşullara uyum sağlamasını kolaylaştıracak ve öğrenme sorumluluklarını geliştirecek, motivasyonlarını, katılımlarını ve öz disiplinlerini artıracak çalışmalar planlandı.

APPLE SEÇKİN OKULU: İELEV OKULLARI

Apple Seçkin Okulları (Apple Distinguished Schools), Apple'ın öğretim ortamı vizyonunu gösteren, liderlik ve eğitimde mükemmellik merkezleri olarak tanımlanır. Bu okullarda, öğrenciler yaratıcılık, iş birliği, eleştirel düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmek için Apple ürünleri kullanılır. Apple Seçkin Okulları, eğitimde sürekli yeniliğin doğru planlama, uygulama ve tekrar gerektiren kesintisiz bir süreç olduğunu gösteren örnek okullardır. İELEV Okulları, 2014-2015 eğitim öğretim yılında birebir iPad programı başlatarak dünyanın en yenilikçi okulları arasına girmiş ve 2018’de Apple Distinguished School Programına kabul edilmiştir.  Bu yönüyle, teknoloji ile öğrenim vizyonunu yansıtan, eğitimde liderlik ve mükemmellik açısından dünyanın en yenilikçi okulları kabul edilen Apple Distinguished School Programında yer alan Türkiye’deki iki okuldan biridir. 

HAYATA HAZIRLAYAN EĞİTİM

Bireysel özellikleri de dikkate alarak, öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine katılımlarını desteklemek, genel kültürlerini zenginleştirecek yurt içi ve yurt dışı gezileri düzenlemek, yaratıcılıklarını geliştiren etkileşimli kulüp çalışmalarını gerçekleştirmek, sanatı ve sporu yaşamın vazgeçilmezi sayan donanımlı bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamayı amaçlayan İELEV Okulları, salgın döneminde de bu hedeflerinden vazgeçmedi. Deneyimli eğitimci kadrosu, güçlü teknolojik altyapısı ve öğrenme deneyimini artırıcı müfredatıyla birçok çalışmanın online olarak gerçekleştirilmesi mümkün oldu. Online dersler, online etkinlikler ve törenler, yurt dışı okul bağlantıları gibi yeni düzenlemeler eğitimin kesintisiz olarak öğrencilere ulaşmasını sağladı.

 Pandemi döneminde yürüttüğü başarılı uzaktan eğitim programı ile İELEV Okulları salgın döneminde aldığı aksiyonların yanı sıra sahip olduğu fırsatlarla da dikkat çekiyor.

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTENİN KAPISI AÇILIYOR: GIB NEDİR?

Yurt dışında yüksek öğrenim görmek  isteyen öğrenciler için uluslararası diploma programları en önemli fırsat oluyor. Uluslararası Bakalorya (IB) programının tüm modüllerini içeren ve buna ek olarak Abitur ile aynı fırsatları sunan karma dilli IB programı olan Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı olanaklarıyla dikkat çekiyor.

Mart 2017’de akredite edilerek Türk Milli Eğitim Sistemindeki öğrencilere yönelik ilk GIB Diploma Programını uygulamaya başlayan İELEV Özel Lisesi, bu uygulama ile öğrencilerine hem yurtiçi hem de yurt dışı yüksek öğreniminde çeşitli fırsatları bir arada sunuyor. İELEV Okulları Türkiye’de, anaokulundan liseye kadar Almanca ağırlıklı eğitim verip, Alman otoriteleri tarafından kabul edilen bir akreditasyonu diploma ile tamamlanan tek eğitim kurumu olma özelliğini taşıyor.

YARATICILIK VE TOPLUM HİZMETİ VAR

İELEV Özel Lisesinin uzman öğretmen kadrosunun mentörlüğünde yürütülen GIB Diploma Programı kapsamında öğrencilere bilgi kuramı, yaratıcılık, bitirme tezi, bedensel etkinlik ve toplum hizmeti alanlarını odağında tutan bir öğretim modeli uygulanıyor. Temel öğretileri tamamlayan İELEV öğrencileri, okulun temel hedefi olan GIB diplomasının yanısıra MEB diploması, Cambridge Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sertifikası (PET, FCE), Almanca Dil Diploması (DSD I, II)’na da sahip olarak mezun oluyor. Almanya, İsviçre ve Avusturya’da yüksek öğrenimlerine ücretsiz ya da çok düşük bir öğrenim harcıyla  devam etme ayrıcalığıyla İELEV Özel Lisesinden mezun olan öğrenciler hem Türkiye’deki vakıf üniversitelerinde hem de dünyadaki üniversitelerde burs olanağı buluyor. Bunun yanı sıra devlet üniversitesi olan Türk-Alman Üniversitesi de üniversite sınavı puanı doğrultusunda İELEV mezunlarına özel bir kontenjan tanıyor.

 

GIB DİPLOMALI ÖĞRENCİLERİN OKUL BAŞARISI VE YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

Türkiye ve dünyadaki bilimsel saygınlığı yüksek birçok üniversiteye hazırlık niteliğindeki akademik bir program ve tüm dünyada kabul gören orta öğretim diploması olan GIB ile öğrencilerin başvurdukları üniversitelerde kabul şanslarını artırabildiğini belirten İELEV Özel Lisesi Okul Müdürü Dr. Gülseren Aslan, şu bilgileri veriyor:

 

147 ÜLKEDE OKUMA ŞANSI

“GIB öğrencileri Amerika, Avrupa, Kanada, Avustralya’daki üniversiteler başta olmak üzere 147 ülkede okuma şansı yakalıyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda GIB diplomasına sahip öğrencilerin üniversite sırasında ve sonrasında diğer öğrencilere göre çok daha yüksek başarı ve yaşam kalitesine sahip olduğu da görülüyor. GIB öğrencileri ayrıca İngilizce’yi ve Almanca’yı gerek sınıf içinde gerekse sınıf dışındaki öğrenme ortamlarında yoğun olarak kullandıkları için ilgili dil sınavlarından da yüksek başarı elde ediyor. Bu sonuçları mezunlarımızın başarılarında görmek de ayrıca mutluluk verici. İELEV Özel Lisesi 2020 yılı mezunlarımızın yüzde 80’i Almanya, Hollanda, Kanada ve İtalya’da bulunan üniversitelerden kabul aldı.”

ALMANCA VE İNGİLİZCE HAZIRLIK VAR

Türkiye’de Almanca ve İngilizce olmak üzere iki dilde hazırlık eğitimi veren ilk ve tek lise olan İELEV Özel Lisesi, MEB ve GIB Diploma Programı kapsamında lise branş derslerini Türkçe, Almanca ve İngilizce yürüterek ileri düzeyde iki yabancı dil eğitimini öğrencilerine sunuyor.

Bu yazı advertoryal içeriktir

30-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş