Arama sonuçları

İşte 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi önlükler

İşte 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi önlükler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz ağustos ayında öğretmenlerle buluşmasında öğretmenlere “öğretmene yakışır” şekilde giyinmelerini beklediklerini söyleyerek, Tekin öğretmenlerin “beyaz önlük” giymelerinin teşvik edilmesi için de genelge çıkardıklarını açıklamıştı. Tekin, “Okullarda bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikrettik” sözleri üzerine ise tartışmalar başladı. Bunun üzerine Tekin, öğretmenlerin beyaz önlük giymesi konusunda zorunluluk değil, teşvik olduğunu dile getirmişti.

GENELGESİ DE YAYIMLANDI

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler konulu 21 Ağustos 2023 tarihli genelgesi yayımlandı. Genelgede, öğretmenlerin mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmelerinin teşvik edilmesine yönelik madde de yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha sonra yaptığı açıklamada da 24  Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere beyaz önlük hediye edileceğini açıkladı. İşte o “beyaz önlükler” tanıtıldı.

900 BİN ÖĞRETMEN İSTEDİ

MEB'in 24 Kasım'da dağıtacağı "beyaz önlük" için 900 bin öğretmen talepte bulunduğu açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden talepte bulunabilen önlükler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde isteyen öğretmenlere verilecek.

Önlükler, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Olgunlaşma Enstitülerinde iki farklı model halinde tasarlandı ve dikildi. Önlüklerden biri ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri için klasik "beyaz önlük", diğeri, anaokulu öğretmenlerinin etkinlik sırasında rahat kullanımına uygun üretildi.

GÜMÜŞ HİLAL VAR

Klasik beyaz önlüğün ön kısmındaki iki cebinin üzerinde "bilimin öncülüğünde sonsuzluğa uzanan yol"u temsilen gümüş renkli nakış tasarım, yaka kısmında ise yine gümüş renkli hilal bulunuyor. Okulöncesi eğitim öğretmenleri için tasarlanan önlüklerde ayrıca renkli balonlar da yer aldı.

Şu ana kadar devlet okullarının anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerinden 900 bin öğretmenin MEBBİS üzerinden beyaz önlük için talepte bulunduğu öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda yaklaşık 1 milyon öğretmen görev yapıyor.

-

-

/

 

12-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş