Arama sonuçları

Öğretmene ‘beyaz önlük’ dayatması: Önlükle rol model mi olur?

 Öğretmene ‘beyaz önlük’ dayatması: Önlükle rol model mi olur?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin  öğretmenleri “tek tip” giydirmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 21 Ağustos’ta 2023-2024 eğitim yılına ilişkin genelgenin 11. maddesinde “Öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecektir” ifadeleri yer aldı.

MEB Bakanı Yusuf Tekin de önceki gün Şanlıurfa’da katıldığı il eğitim değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Öğretmenlerin okullarda bir ‘eğitimciye yakışır şekilde’ giyinmesi için beyaz önlük uygulaması konusunda valiliklerin gerekli hazırlıkları yaptığını” ifade etti. 

EĞİTİMCİYE YAKIŞIR ŞEKİLDE

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da “Eğitimciler, maaşlarıyla ev kiralarını ödeyemezken, öğrencilerin karşısına çıkacak kıyafeti almakta zorlanırken ‘Şunu giy,bunu giy. Öğretmen şöyle model olur’ demek aslında gerçeği görmemektir” diye konuştu. Cumhuriyet'in haberine göre Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ise demokratik bir eğitim ortamında öğretmenlerin ne giyeceklerine, nasıl giyineceklerine kendilerinin karar vereceklerini belirtti. Kurul, şöyle dedi: “Bu konuda ‘kurumsal teşvik’ bir süre sonra dayatmaya dönüşür. İktidarın rahatsızlığı özellikle kadın emekçilerin giysileri ile ilgili olduğunu düşünüyoruz. Siyasal iktidarın bir bütün olarak kadınların bedenlerine, kimliklerine yaşam biçimlerine dönük müdahalelerinin sonucu olarak da değerlendirilebilir,”

26-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş