Arama sonuçları

Öğretmene beyaz önlük: Zorunluluk değil, teşvik var

Öğretmene beyaz önlük: Zorunluluk değil, teşvik var

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tartışmalara neden olan ve eğitimcilerin tepkisini çeken öğretmene beyaz önlük uygulamasına ilişkin açıklama yaptı.  2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendiren Tekin, öğretmen odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini belirtti. 

ZORUNLULUK DEĞİL, TEŞVİK VAR

Tekin, şöyle dedi: "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz." 

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da katıldığı il eğitim değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Öğretmenlerin okullarda bir ‘eğitimciye yakışır şekilde’ giyinmesini beklediklerini söylemişti. Bakan Yusuf Tekin,  bunun için de beyaz önlük uygulaması konusunda valiliklerin gerekli hazırlıkları yaptığını dile getirmişti. 

Bu açıklamalarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 21 Ağustos’ta 2023-2024 eğitim yılına ilişkin genelgenin 11. maddesinde “Öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecektir” ifadeleri yer aldı. Bunun üzerine eğitimciler, “öğretmenler tek tip giydirilmek isteniyor” diyerek tepki gösterdi ve “beyaz önlükle mi rol model olunacak?” açıklamasını yapmıştı. 

31-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş