Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi: Hangi puan ve yüzdelik dilimden alıyor?

Kabataş Erkek Lisesi: Hangi puan ve yüzdelik dilimden alıyor?

Türkiye’nin köklü Anadolu liselerinden biri olan ve öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile alan Kabataş Erkek Lisesi, İngilizce ve Almanca hazırlık sınıflarına öğrenci alıyor. Kabataş Erkek Lisesi , hangi yüzdelik dilim ve puandan öğrenci alıyor? Geçen sene hazırlık sınıflarına giren öğrencilerin kaç yanlışı vardı? Kabataş Erkek Lisesi  Müdürü Muharrem Bayrak, pervinkaplancom instagram yayınına katılarak sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

-İngilizce ve Almanca hazırlık sınıflarına öğrenci alacaksınız. 2023-2024 öğretim yılı için her iki sınıf için de kontenjanınız nedir? Geçen yıla göre bir değişiklik oldu mu? 

Bu sene 150 öğrenci alacağız. Yine iki Almanca şube toplam 60, üç İngilizce şube 90 öğrenci olmak üzere 150 öğrenci. Geçen sene 180 kontenjan vardı. Bu yıl 30 öğrenci daha az alacağız. Sınıf kontenjanlarımız 30 öğrenci.  

EN DÜŞÜK PUANLA GİREN ÖĞRENCİLER

-Geçen sene okula en düşük puanla giren öğrencinin puanı ne olmuştu?

İngilizce: 492,7264

Almanca: 493,4272

KAÇ YANLIŞLARI VARDI?

-En düşük puanla giren öğrencinin hangi testte kaç yanlış-boşu var?

Almanca: 493,427 (1 yanlış, matematik)

İngilizce: 492,726 (2 yanlış, 1 fen, 1 inkılap tarihi)

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

İngilizce ilk nakil: 492,7264

İngilizce ikinci nakil: 493,4272

Almanca ilk nakil: 493,4272

Almanca ikinci nakil: Boş kontenjan olmadı

HAZIRLIK SINIFLARI

-Hazırlık zorunlu mu?

Evet

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Hazırlık Sınıfında 20, 9. Sınıfta 8, diğer sınıflarda 2 ders saati

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Almanca hazırlık sınıfı için İngilizce, İngilizce hazırlık sınıfı için Almanca ikinci dil olarak okutuluyor. Hazırlık Sınıfında 4, diğer sınıflarda 2 ders saati.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

5 yönetici, 70 öğretmen, hemşire, birçok teknik ve yardımcı personelin görev yaptığı okulumuz; ayrıca okul yerleşkesini ve öğrencilerimizi her türlü tehlikeden koruyacak, 24 saat görev yapan güvenlik personellerine ve merkezi kamera sistemine sahiptir.
Öğrencilerimizin emniyetli bir şekilde okul-ev ulaşımını sağlaması için  yeterli sayıda servis Anadolu ve Avrupa yakasının birçok ilçesine hizmet vermektedir. 

YATILILIK OLANAKLARI NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yıllardır pansiyon restorasyondaydı. Pansiyon ile ilgili son durum nedir? Bu yılın öğrencileri okulun pansiyonunda kalabilecekler mi? Kontenjan nedir?

13.01.2015 tarihli koruma kurul onaylı restorasyon projesine uygun olarak yapının 2/3 oranındaki muhtes kısmının yıkımı, zemin iyileştirme çalışmaları (temel altı fore kazık uygulaması ve zemin enjeksiyonu) , temel altına su yalıtım imalatları ile betonarme temel ilamatı, onaylı restorasyon projesi doğrultusunda yapının 2/3 bölümünün çelik konstrüksiyon olarak yapımı, özgün duvarlarda güçlendirme ve özgün cephe elemanları konservasyon çalışmaları, cephe ve bölücü duvar imalatları, elektrik alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup,

Elektrik ve mekanik imalatlarının, zemin kaplamalarının, ahşap kapı ve pencere imalatlarının, tavan kaplama imalatlarının, çatı yatım ve kaplamalarının, sıva ve boya imalatlarının, çevre düzenlemesi imalatlarının yapılması gerekmektedir.

Öğrencilerin okul içindeki pansiyona geçebilmesi 2024-2025 öğretim yılında olacak.

KIZ ÖĞRENCİYE YATILILIK

-Her ne kadar kılavuzda erkek pansiyon yazıyor olsa da kız öğrenciler için de yatılılık söz konusu. Kız öğrenciler nerede kalıyor, kontenjan nedir?

Ortaköy Zübeyde Hanım MTAL (Toplam 200 kişilik kapasite) 38 öğrenci (23 kontenjan Kabataşa) mezun oldu.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor? 

73 ilden gelen toplam 890 öğrencimiz var. Yatılı öğrencilerimizin 98’i Bulgurlu’daki pansiyonda, 140 öğrenci de Mimar Sinan’daki pansiyonda kalıyor. Bu sene 42 öğrencimiz de yatılıdan mezun oldu.  

HANGİ PROGRAMLAR UYGULANIYOR?

-Okulda hangi uluslararası programlar uygulanıyor? Son olarak haberini de yaptık IB için akreditasyon sürecini tamamladınız ve IB Dünya Okulu statüsünü kazandınız. IB diploma programı ne zaman başlayacak?

DSD : 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılında DSD okulu statüsünü alan okulumuzda ilk defa DSD sınavı 2013 yılında uygulanmıştır.

- AP : Advanced Placement programı okulumuzda 2019 yılından itibaren uygulanmaya başlandı.College Board tarafından uygulanan AP programına 2019 yılında 3 ders (Matematik-Fizik-İngilizce) ile başlanmıştır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 5 ders olmuştur. Bu derslere öğrencilerden gelen talep doğrultusunda 2020-2021 de Biyoloji, 2022-2023 yılında Bilgisayar Bilimleri eklenmiştir. 2022-2023 yılı Mayıs ayında toplam 147 sınav yapılmıştır ve 100 öğrenci sınava girmiştir.

- IGCSE : Okulumuz 20 Haziran 2022 tarihinde Cambridge IGCSE akreditasyon onayını alarak Cambridge Uluslararası Okulu oldu. Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası (IGCSE), dünya çapında en çok tanınan ve 150 yılı aşkın geçmişi olan Cambridge programlarından, adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı bir sertifika programıdır.

IGCSE programı okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle başlamıştır. Programda bulunana 14 öğrenci 1 Ağustos 2022 itibariyle 6 dersi IGCSE müfredatına göre almıştır. Bu dersler Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Anadil Türkçe ve İkinci Yabancı dil İngilizcedir.

Öğrencilerimiz 27 Nisan 2023- 8 Haziran 2023 tarihleri arasında 6 dersten toplam 17 sınava girmiştir. Sınavlar Cambridge tarafından hazırlanmakta ve değerlendirilmektedir.

- IB : Okulumuz 28 Nisan 2023 mayıs ayında akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak IB Uluslararası Bakalorya Dünya Okulu statüsünü kazanmıştır. Böylece okulumuz Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'ndan gelen resmi onay ile Türkiye'de IB Diploma Programına sahip beşinci Anadolu Lisesi olarak IB Dünya Okulu kimliğiyle yetkilendirilmiştir. TOK, CAS, Extended Essay, Turkish A  SL, English B   HL, Mathematics AA HL, Physics HL, Biology HL, Chemistry SL, ITGS (Information Technology in a Global Society) SL, TITC SL,

YURTDIŞINA GİDEN ÖĞRENCİLER

-Son yıllarda öğrencilerin yükseköğretim için artan oranlarda yurtdışını tercih ettiklerini görüyoruz. Sizde durum nedir? Yıllara göre artıyor mu, geçen sene mezunlarınızın kaçı yurtdışına gitti?

20 öğrencimiz yurtdışına gitti. Kabul aldıkları üniversiteler şöyle ve burslu gittiler.

-Bocconi Üniversitesi,

-Jacobs Üniversitesi Bremen,

- Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü,

-Leuven Üniversitesi,

-Eindhoven Teknik Üniversitesi,

-The University of British Columbia (UBC)

-Hamburg Üniversitesi,

-Toronto Üniversitesi,

-Sechenov Devlet Tıp Üniversitesi,

-Leiden Üniversitesi,

-Londra King's Koleji,

-Florida Institute of Technology,

-Bologna Üniversitesi,

-Amsterdam Üniversitesi,

-British Columbia Üniversitesi

-Yurtdışında hangi bölümler tercih ediliyor?

Mühendislik, Psikikoloji, Siyaset Bilimi, Uluslar arası İlişkiler, Tıp.

TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞME

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? 

Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme.

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) var.

BİNALARIN DEPREME DAYANIKLILIĞI

-Ailelerin en çok merak ettiği konulardan birisi de 6 Şubat’tan sonra okul binalarının depreme dayanıklılığı oldu. Deprem açısından okul binaları ne kadar güvenli?

Okulumuzun deprem güçlendirme çalışmaları Bakanlık onayı ile 26/06/2006 tarihinde okul müdürlüğümüzce gerçekleştirilen ihale kapsamında yapılmıştır. Söz konusu güçlendirme onarımını ihaleye en avantajlı teklifi (Bakanlığımızın 2006 mali yılı bütçesinden ödenmek suretiyle 204.950.00 YTL) sunan firma almıştır. İlgili firmayla (Mazmangil İnş. Maden San. ve Tic. Ltd. Şti.) 11/07/2006 yılında sözleşme yapılmış 12/08/2006 tarihinde de deprem güçlendirme onarımı işi tamamlanmıştır.

23-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş