Arama sonuçları

Karabük Üniversitesi'nde neler oluyor?

Karabük Üniversitesi'nde neler oluyor?

Karabük Üniversitesi yine Afrikalı öğrencileriyle gündeme geldi. Sosyal medyada bazı öğrencilerin HIV ve HPV şüphesiyle hastanelere başvurduğu iddia edilirken İl Sağlık Müdürlüğü “HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmadığı”nı açıkladı. Üniversite de hakkında çıkan iddialarla ilgili bir bildiri yayımladı.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SAYISINDA REKOR

Yabancı uyruklu öğrenci sayısıyla Türkiye’de ikinci sırada yer alan Karabük Üniversitesi, bazı bölümlerde 50 kişilik sınıflarda sadece iki-üç Türk öğrencinin bulunması, öğretim görevliler arasında da Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden gelen akademisyenlerin yer alması, sosyal medyada eleştirilere neden oluyor. Son olarak sosyal medyada “bazı öğrencilerin HPV ve HIV şüphesiyle hastaneye başvurduğu” şeklindeki iddialar, tartışmalara neden oldu. Üniversitede daha önce de verem, uyuz, sıtma salgını iddialarıyla gündeme gelmişti.

Üniversite rektörlüğü hakkında çıkan iddalarla ilgili bir bildiri yayımladı. İddiaların asılsız olduğunu belirten rektörlük, paylaşımı yapanlar hakkında gerekli cezai ve idari yaptırım süreçlerinin başladığını bildirdi.

 

26-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş