Arama sonuçları

Karneler dağıtıldı, tatil başladı: Ödev yok

Karneler dağıtıldı, tatil başladı: Ödev yok

19 milyon öğrenci karnelerini aldı ve iki hafta sürece yarıyıl tatiline girdi. Türkiye genelinde 74 bin okulda ve 744 bin derslikte başlayan eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 13 Kasım-17 Kasım 2023'te yapan öğrenciler bugün de karnelerini aldı ve 16 günlük sömestir tatiline girdi. Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlkokulu'ndaki karne dağıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

ÖDEV YOK

Sömestr tatilinde ise ödev yok. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmeyeceğini açıkladı. Ev ödevi yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesini istedi. Bakanlık, ayrıca öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle yapabilecekleri etkinliklerle ilgili etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırladı.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

19-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş