Arama sonuçları

Konteyner kentlerde nasıl bir eğitim yapılıyor?

Konteyner kentlerde nasıl bir eğitim yapılıyor?

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, deprem bölgesindeki konteyner kentlerin eğitim faaliyetlerine tam olarak hazır olmadığını söyledi. Yüksel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen şehirlerin birçoğunda içme suyu sorunu yaşandığını dile getirdi.

Depremden etkilenen bazı şehirlerde içme suyu hattından çamurlu su aktığını söyleyen Yüksel, "Musluk suyu içilemiyor. İçme suyu sorunu, beraberinde sağlık sorununu da getiriyor" dedi.

EKONOMİK YÜKLE MÜCADELE

Yüksel, deprem sonrası konut arzında ciddi sıkıntılar yaşandığını, kira fiyatlarının yükseldiğini, vatandaşların bu ekonomik yükle de mücadele ettiğini anlattı.

Deprem bölgesinde eğitim faaliyetlerinde de sıkıntılar yaşandığını dile getiren Yüksel, şöyle dedi: "Depremde yıkılan ya da zarar gören okullardaki öğrencilerin başka okullara nakledilmesi diğer okullardaki sınıf başına düşen öğrenci sayısının artışına sebep oluyor. Bu durum, eğitimde kalite sorununu ortaya çıkarıyor. Konteyner kentler eğitim faaliyetlerine tam olarak hazır değil." .

29-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş