Arama sonuçları

KPSS ön lisansta da 2 hatalı soru iddiası

KPSS ön lisansta da 2 hatalı soru iddiası

KPSS ön lisansta da 2 hatalı soru iddiası. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Tesi’nde (ÖABT) 3 soruyu iptal etmiş, KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı’nda ise 2 sorunun cevap şıkkını değiştirmişti. Şimdi de 25 Ekim’de yapılan KPSS Ön Lisans sınavına giren adaylar, 2 sorunun hatalı olduğunu iddia ediyorlar.

Milliyet’te yer alan habere göre, “Türkiye’de aşağıdaki kıyı tiplerinden hangisi görülmez?” şeklindeki soruda, cevap şıklarında Ria tipi kıyı, Haliçli kıyı, Kalanklı kıyı, Dalmaçya tipi kıyı, Fiyortlu kıyı şıkları yer alırken ÖSYM’nin açıklamasına göre doğru cevap ‘E şıkkı’ olarak belirtildi. Ancak adaylara göre sorunun, “Fiyortlu kıyı” ile “Haliçli kıyı” olmak üzere iki doğru şıkkı var.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10. sınıf coğrafya kitabının 58. sayfasında da Türkiye’de görülmeyen kıyı tipleri arasında fiyort ve haliçli kıyı tipleri bulunuyor, şeklinde bilgi var. Yine aynı sınavda “Mera Hayvancılığı” konusunda çıkan sorunun da hatalı olduğu iddialar arasında.

28-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş