Arama sonuçları

LGS’de ‘din’ sorularının ağırlığı artıyor

LGS’de ‘din’ sorularının ağırlığı artıyor

Son yıllarda Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının belirleyici bir etkiye sahip olması, “ölçme ve değerlendirme” açısından tartışmalara neden oluyor. LGS’de katsayısı 1 olan ve sınavın ilk oturumunda yer alan ve her biri 10’ar sorudan oluşan 3 test var: Yabancı dil, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.

 

İşte bu testlerden din kültürü ve ahlak bilgisi testindeki soruların “ayırt” edici olmasına dikkat çekiyor. Bu soruların son yılarda daha ayırt edici hale geldiğini söyleyen eğitimciler Cumhuriyetten Figen Atalay’ın haberine göre şu yorumu yapıyor:

ÇELDİRİCİLERİ GÜÇLÜ

“Geçmiş yıllardaki sınavlardan farklı olarak sınavda üç soru doğrudan bilgi temelliydi. Çeldiricileri kuvvetli sorular yer aldığı için dikkati ölçen bir sınav olarak değerlendirebiliriz. Bilgi ve kavram ağırlıklı bir sınav olması nedeniyle önceki yıllara göre öğrencileri zorlayıcı bir sınav oldu. Bazı sorular sarmal nitelikte olup birden fazla kazanımı ölçtü. Sorular genel olarak kolay ve orta zorluk derecesindeydi. Sınavda çeldiricisi yüksek bir soruya yer verildiği görüldü.”

 

07-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş