Arama sonuçları

Malezya ile eğitim işbirliği anlaşması yapılacak

Malezya ile eğitim işbirliği anlaşması yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malezya Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek ile bir araya geldi. Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu Türkiye Maarif Vakfı'nca düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi'ne katılmak üzere Türkiye'de bulunan Malezya Eğitim Bakanı Sidek ile görüşen Bakan Tekin, Sidek'i Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İslam coğrafyasının jeostratejik önemi haiz iki ülkesi arasındaki işbirliği potansiyelini çok yönlü geliştirmek istediklerini belirten Tekin, iki ülke arasındaki kardeşliğin ve dostluğun tarihi köklerine işaret etti.

Tekin, Türkiye ile Malezya arasındaki Eğitim İş Birliği Anlaşması'nı en kısa zamanda nihayete erdirmek istediklerini, Türkiye Maarif Vakfının Malezya'da eğitim faaliyetlerini sürdürmesi için yapılacak işbirliğinin önemini vurguladı.

KONUK BAKAN'DAN MALEZYA DAVETİ

Malezya Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek ise iki ülke arasındaki eğitim işbirliğinin geliştirilmesi için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Sidek, Türkiye Maarif Vakfı'nın Malezya'da eğitim faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli imkanların sağlanacağını kaydederek, Bakan Tekin'i ülkesine davet etti.

18-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş