Arama sonuçları

MEB eleştirileri dikkate aldı: Sınav tarihlerinde değişiklik

MEB eleştirileri dikkate aldı: Sınav tarihlerinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), bu yıl yaptığı en önemli değişikliklerden birisi de ortak sınavlar kararı alması olmuştu. Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile okul öncesinden 12. sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamalarına ilişkin yeni esaslarda, ortaokul ve liselerde "ülke genelinde", "il ve ilçe genelinde" ve "okul genelinde" olmak üzere 3 farklı ortak yazılı sınav yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavların tarihleri de bakanlık tarafından belirlendi.

MERKEZİ SINAVLAR DİKKATE ALINMADI

Ancak ikinci dönem sınavları tartışma konusu oldu. Bakanlığın açıkladığı takvime göre 2. dönem birinci sınavları mart ayının son haftası ile nisan ayı ilk haftasında yapılacak. Yani 5 Nisan’da ara tatil başlarken ilk sınavlar tamamlanmış olacak.

MEB ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALDI

2. dönem ikinci sınavların ise mayıs ayı son haftası ile haziran ayının ilk haftası arasında gerçekleştirilecekti. Bu sınav takvimi de 7 Haziran Cuma günü bitiyor, ertesi gün ise gençlerin yıllardır hazırlandıkları Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olacaktı. Aynı durum 2 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için de geçerliydi. MEB gelen eleştirileri dikkate alarak ortak sınavların tarihini değiştirdi. 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2.dönem 2. ortak sınavları bir hafta öne çekildi. MEB yaptığı duyuruda " 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik haziran ayı içerisinde merkezî sınavlaryapılacağından bu sınıf düzeyindeki öğrencilerin sınav tarihleri bir hafta öne alınmıştır" denildi.

Bu nedenle de 8 ve 12. sınıflarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin, 2023/2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavları 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

21-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş