Arama sonuçları

Ortak sınavlar: Hangilerinde çoktan seçmeli sorular olacak?

Ortak sınavlar: Hangilerinde çoktan seçmeli sorular olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl ilk  “ortak sınavlar” uygulamasını başlattı. Ülke, il ve ilçe ile okul geneli olarak 3 ayrı uygulama olarak gerçekleştirilecek bu sınavlarda çoktan seçmeli değil, yazılı, açık uçlu yani klasik sorular olacağını açıkladı. Ama bu yıla özgü bir uygulama olacak ve bazı sınavlarda sorular çoktan seçmeli yer alacak.

MEB, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü, yazılı ve uygulamalı sınavlara ilişkin en sık sorulan soruları ve yanıtlarını yayımladı. HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ORTAK YAPILACAKLAR

2023-2024 öğretim yılında 6. sınıfların Türkçe ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. Yazılılarının, 9. sınıfların Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları ortak yapılacak. Bu soruları ve cevap anahtarlarını MEB hazırlayacak.

 Ayrıca bakanlıkça belirlenen sınavlar dışında il veya ilçe geneli ortak yazılı sınavlar da yapılabilecek. Bunların hangi ders ve sınıf düzeyinde olacağı, millî eğitim müdürlüklerince okullara duyurulacak.  

ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR KULLANILACAK MI?

Bu öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacak. Gerekli altyapı hazırlandıktan sonra bu sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak. Sınavlar 100 üzerinoden değerlendirilecek ve e-okula işlenecek.

27-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş