Arama sonuçları

Meslek liseli gençler belediyenin atölyelerinde iş hayatına hazırlanıyor

Meslek liseli gençler belediyenin atölyelerinde iş hayatına hazırlanıyor

Batman'da meslek liselerinin son sınıfında okuyan bir grup genç, belediyenin atölyelerinde staj yaparak mesleği ustalarından öğreniyor. Kentte farklı meslek liselerinde okuyan 12'nci sınıf öğrencisi 13 genç haftanın iki günü okulda teorik eğitim görüyor, 3 günü ise Batman Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerde işin ustalarıyla arızalanan araçların tamirini yapıyor.

Otomobil, otobüs ve iş makinesi gibi farklı türden araçların tamirini öğrenen gençler, atölyelerde iş yaşamına hazırlanıyor.

"USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ İÇİNDE İŞLERİNİ YAPIYORLAR"

Batman Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Mücahit Kartal, AA muhabirine, belediye bünyesinde bulunan 348 aracın bakım ve onarım işlerini yaptıklarını söyledi.

Eğitim öğretim yılı içerisinde stajyer öğrenci kabul ettiklerini belirten Kartal, şartları uyan öğrencilerin belediye bünyesinde staj yaptığını, mesleğin inceliklerini öğrendiğini ifade etti.

Meslek liselerinde eğitim gören 13 öğrencinin 2023-2024 eğitim öğretim yılı içinde atölyelerinde staj yaptığını dile getiren Kartal, "Stajyerlerimizi buradaki ustalarımızla geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

HEDEFİ TAMİR ATÖLYESİ AÇMAK

Staj yapan öğrencilerden Berzan Esin, hedefinin tamir atölyesi açmak olduğunu söyledi. Yunus Tunç da staj eğitiminde bir araçta anahtardan motora kadar her bölümle ilgili detaylı bilgi edindiklerini, araç tamirinde de görev aldıklarını belirtti. Şamil Akkaya ise farklı atölyelerde eğitim gördüklerini ve her atölyede bilgiler öğrendiklerini kaydetti.

26-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş