Arama sonuçları

Mezun olmadan iş teklifi alan genç pilotlar gelecekten umutlu

Mezun olmadan iş teklifi alan genç pilotlar gelecekten umutlu

Çocukluk hayalleri olan pilotluk için Konya'ya gelen gençler, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi pilotaj bölümünün ilk mezunlarından olacak.

Afrika ülkesi Burundi'de doğup büyüyen Ali Ndikumana, Antalyalı Ramazan Kemi ve Hataylı Sema Pasinli, pilotluk hayallerini gerçekleştirmek için üniversitenin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü'nü tercih etti.

Bölümün ilk mezunlarından olacak gençler, şimdiden bazı firmalardan iş teklifi de aldıkları için gelecekten umutlu.

25 yaşındaki Ali Ndikumana, AA muhabirine, Türkiye'de olmaktan ve eğitimini Türkiye'de tamamlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. dikumana, "Çocukluktan beri uçaklara çok fazla ilgim var. Pilot olmayı hep çok isterdim" diye konuştu.

"HEM BİR PİLOT HEM YÖNETİCİ OLARAK DEVAM ETMEK İSTİYORUM KARİYERİME"

22 yaşındaki Ramazan Kemi de mezuniyet hazırlığında olduğunu aktararak, "Antalya'da havalimanına yakın bir yerde ikamet ettiğim için küçük yaştan beri her gün uçakları gördüm. Çok mutluyum, gururluyum, amacıma ulaştım" ifadelerini kullandı.

İLHAM KAYNAĞI SABİHA GÖKÇEN

22 yaşındaki Sema Pasinli de pilotluğun çocukluk hayali olduğunu, hayalinin peşinden koşmak için 4 yıl önce memleketi Hatay'dan Konya'ya geldiğini söyledi.

Özel bir hava yolu şirketinden iş teklifi aldığını anlatan Pasinli, "Diplomalarımızı alıp oraya gitmeyi iple çekiyoruz. Ayrıca okulumdan da teklif aldım. Burada öğretmen olarak kalmam için ama bir hava yolu şirketi benim için çok iyi olur" dedi. Pasinli, ilham kaynağının Sabiha Gökçen olduğunu vurguladı.

26-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş