Arama sonuçları

Mezunlara öneriler: Uzmanlaşın, yeteneklerinizi geliştirin

Mezunlara öneriler: Uzmanlaşın, yeteneklerinizi geliştirin

Işık Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Şile kampüsünde yapıldı. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, 137 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı’nın (FMV) ‘iyi insan yetiştirir’ ilkesiyle eğitim sektöründe yer aldığını hatırlattı. Kahraman, eğitim kurumlarının adının da bizzat Atatürk tarafından verildiğini söyleyerek, “Atatürk’ün ‘en gerçek yol gösterici bilimdir’ görüşünün bize yüklediği sorumluluk doğrultusunda üniversitemiz 27 yıldır ülkemize hizmet veriyor” dedi. 

Dünyanın büyük devletlerinin başarılı üniversitelere sahip olmadığını, tam tersine dünya çapında başarılı üniversitelere sahip olan devletlerin büyük olduğunu söyleyen Kahraman şunları söyledi: “50 yıl çalışacak 100 yıl yaşayacaksınız, daha önce dünyanın karşılaşmadığı problemleri çözmek zorunda kalacaksınız. Elinizdekiyle yetinmeyin, ufkun arkasını görmeye çalışın, kendinizi yenileyin, statükoya teslim olmayın, problem çözerken yeni problemler kurgulamayı bilin. Başarılı olanlar eleştirel düşünenler, sorgulayanlar, yetinmeyenlerdir.”

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül de  27 yılda 17 binin üzerinde mezun verdiklerine dikkat çekti. 

BELLİ KONULARDA UZMANLAŞIN

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Süel ise mezunlara şöyle seslendi: 

“İş hayatında önemli bir rekabet söz konusudur. TÜİK’in verilerine göre genç işsizlik oranı ciddi oranlardadır. Sizler bu rekabet ortamda başarılı olmak için tüm donanıma sahipsiniz. Ancak var olan donanım ve yetilerinizle yetinmeyip kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Sizlere ilk önerim belli konularda uzmanlaşmanız olacak. Yabancı dilinizi geliştirmeye devam edin.

Yapay zekâ, makina öğrenmesi, robotik uygulamalar, yüksek teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge bağlamında yeniden şekillenmektedir. Bu noktaları ve yeni oluşumda ortaya çıkan fırsatları yakalamak ve insanlığın hizmetine sunulacak şekilde hazır hale getirmek üniversitelerin ve tabi ki sizlerin öncelikli hedefleri arasında yer almalıdır. Çağın ihtiyaçlarına cevap verecek tüm yetileri geliştirmeye çalışın.”

17-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş