Arama sonuçları

ODTÜ Rektörlüğü: ABD'de öğrencilere müdaleyi kınadı ama 100’e yakın öğrenciye soruşturma başlattı

ODTÜ Rektörlüğü: ABD'de öğrencilere müdaleyi kınadı ama 100’e yakın öğrenciye soruşturma başlattı

ABD’de öğrencilere müdahaleyi kınayan ODTÜ Rektörlüğü “Şenlik Devrim Sahnesiz Olmaz!” eylemleri nedeniyle 100’e yakın öğrenciye soruşturma başlattı. BirGün’den Mansur Yaman’ın haberine göre, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine yapılan saldırıyı kınayan ODTÜ Rektörü Verşan Kök, bahar şenliği için yapılan eylemlere soruşturma açtı. 

ODTÜ'nün geleneği bahar şenliğinin iki güne indirilmesi ve Devrim Stadyumu’na izin verilmemesi üzerine “Şenlik Devrim Sahnesiz Olmaz!” eylemi başlatan öğrenciler tüm baskı ve engellemelere rağmen alternatif şenlik hazırlıklarına başladı.

UZAKLAŞTIRMA İSTENDİ

24 Nisan-5 Mayıs tarihlerindeki “Şenlik Devrim Sahnesiz Olmaz!” eylemlerinin ilk günlerinde ‘Rektörlük binası’ önünde toplanmayı yasaklı hale getiren okul yönetimi tepkilerin odak noktasında olmuştu. Yasaklara ve baskılara rağmen Rektörlük binası önünde toplanan, stant ve çadır açıp dayanışma halinde nöbet tutan ODTÜ’lü öğrencilere Rektörlük tarafından çeşitli gerekçelerle iki türlü soruşturma başlatıldı.  

Eylemin ilk günlerinde, yürüyüşte ve gösterilerde Rektörlük binası önünde bulunduğu tespit edilen öğrenciler, ‘Yükseköğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozmak’ gerekçesiyle bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezası ile disiplin kuruluna sevk edildi. 

Eylemin ilerleyen günlerinde Rektörlük binası önünde stant ve çadır açarak nöbet tutan öğrencilere ise ‘Yükseköğretim kurumlarına işgal benzeri fiillerle kurumun hizmetlerini engelleyici eylemlerde bulunmak’ gerekçesiyle bir yarıyıl boyunca uzaklaştırma cezası istemiyle soruşturma başlatıldı. 

“BİZİ YILDIRAMAZLAR”

Rektörlük tarafından başlatılan soruşturmalar ve uzaklaştırma cezalarının ardından ODTÜ’lü öğrenci grupları sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. ODTÜ Sol Genç, X hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi: “Kayyumluk, Devrim için yürüttüğümüz mücadelemizi bastırmak için eyleme katılanlara soruşturma açmaya başladı. Sayımız çok, mücadelemiz meşrudur; atanmışların soruşturması bizi yıldıramaz.”

14-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş