Arama sonuçları

Öğrenciler enerji okuryazarlığını öğreniyor

Öğrenciler enerji okuryazarlığını öğreniyor

Enerji kaynaklarının verimli kullanımı, tasarruf bilincinin erken yaşlarda edinilmesi hedefi ile Antalya Valiliği himayesinde, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Enerji Akdeniz Elektrik arasında imzalanan protokol kapsamında 2022-2023 yılı Eğitim Öğretim Yılı döneminde başlatılan “Enerji Okuryazarlığı” eğitimleri devam ediyor. Toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla eğitimlere Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zeynep Şeran ile CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç da katıldı Kepez Ünsal İlkokulu’nda 3. ve 4. sınıflara yönelik Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin ardından programa katılan öğrencilere “Enerji Elçisi Sertifikası” verilirken enerji tasarrufuna yönelik mesajları içeren etiketler hediye edildi. 

5 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın başında imzalanan protokolün ardından bugüne kadar 13 okulda, binden fazla çocuğa Enerji Okuryazarlığı eğitimleri verdiklerini söyledi.

CK Enerji Akdeniz Elektrik, “Enerji Okuryazarlığı Projesi” kapsamında Antalya’da belirlenen toplam 50 okulda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilkokul 3. ve 4. sınıf, ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerine “elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri” anlatılıyor.   Eğitim-öğretim yılı sonuna kadar 5 bine yakın öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

14-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş