Arama sonuçları

Öğrenciler enkazdan çıktı, üniversite harç parasının peşine düştü

Öğrenciler enkazdan çıktı, üniversite harç parasının peşine düştü

İnönü Üniversitesi hâlâ çadırda yaşayan depremzede öğrencilerden harç parası istedi. Üniversite muaf kararının formasyon öğrencilerini kapsamadığını belirterek son kayıt tarihini 16 Mart olarak belirledi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre, İnönü Üniversitesi, depremde, arkadaşlarını, ailesini ve evini kaybeden formasyon öğrencilerinden kayıt yenileme için para istedi.

SİZLERİ KAPSAMIYOR

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan harç muafiyeti sadece önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsamakta olup, Sertifika ve Kurs Programlarında kayıtlı olanları kapsamamaktadır.”

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Karara isyan eden formasyon öğrencisi Filiz Demir, şunları söyledi: “Deprem sonrası yakınlarımızı, ailelerimizi, evlerimizi kaybettik. Yıkım daha devam ederken İnönü Üniversitesi bizden utanmadan formasyon paralarını istiyor.” Ayrıca üniversitede formasyon eğitimi alan Esma Korkut’un yanı sıra birçok öğrenci de hayatı kaybetti.

KARAR KAPSAMIYORMUŞ

Maraş merkezli peş peşe gelen depremlerde en çok etkilenen illerden biri Malatya oldu. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre kentte 3 bin 103 bina yıkıldı, 18 bin 29 ağır hasarlı ve 2 bin 29 orta hasarlı binanın tespit edildi. Acil yıkılacak bina sayısının ise 494 olduğu belirtildi.

Kentte hâlâ barınma başta olmak üzere birçok sorun sürerken Malatya İnönü Üniversitesi skandal bir karara imza attı. Üniversite yönetimi, 18 Mart’ta başlayacak bahar döneminin ücretinin üniversite hesabına yatırılması gerektiğini belirtti. En geç 16 Mart’ta yatırılması gereken ücretlere ilişkin üniversiteden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Sertifika ve Kurs Programları’nı kapsamadığına dikkat çekildi. Formasyon öğrencileri kendilerinin sertifika ve kurs programı kapsamında değerlendirilmesine tepki gösterdi.

ARKADAŞLARIMIZ ÖLDÜ

Birçok arkadaşının enkaz altında kaldığını ve bir kısmının da tedavilerinin sürdüğünü belirten Filiz Demir, üniversiteye tepki gösterdi: ‘‘Benim gibi 800 yakın arkadaşım da Malatya’da İnönü Üniversitesi’nde formasyon eğitimi alıyorduk. Deprem sonrası yakınlarımızı, ailelerimizi, evlerimizi kaybettik. İnönü Üniversitesi bizden utanmadan formasyon 2’nci dönem paralarını istiyor.’’

“Kimisi şehri terk etmek zorunda kaldı kimisi çadırda yaşıyor” diyen Demir, staj sürecinin de belirsiz olduğuna dikkat çekti. Derslere girecek tüm ekipmanlarının enkaz altında kaldığını belirten Demir, “İnsanlara dersler online olacak diyorlar ama benim mesela bilgisayarım yok. Alamadım depremde evden. O esnada aklıma bilgisayar gelmedi derslere nasıl katılım sağlanacak muamma” ifadelerini kullandı.

09-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş