Arama sonuçları

Okullar açılıyor, velilere destek gerekiyor

Okullar açılıyor, velilere destek gerekiyor

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Zorlu, eylül ayında üniversitelerin açılacağını hatırlatarak, öğrencilere ocak ayında 3 aylık toplu şekilde verilecek burs ve kredi ödemelerinin eğitim öğretim yılı başlamadan yapılması gerektiğini dile getirdi.

Okulların açılmasıyla birlikte velilerin çocukları için kırtasiye harcamaları yapacağına işaret eden Zorlu, velilerin okul masraflarını düşürebilmek adına belli bir bakiye yüklenen kırtasiye alım kartlarıyla destekler sağlanabileceğini söyledi.

KDV’DE İNDİRİM OLMALI

Zorlu, kırtasiyelerin rekabet etme koşullarını artırma adına şu anda yüzde 20 oranında uygulanan KDV'de indirme gidilebileceğini, TBMM'de bu yönde atılacak bir adım için hazır olduklarını ifade etti.

Servisçi esnafının da artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle zor durumda olduğunu anlatan Zorlu, şöyle dedi: "Bu durumu mecburen fiyatlara yansıtmak zorunda kalacaklar ve velilerimiz de zor durum da kalacak. Bir tarife belirlense de özel okul servislerinde bu tarifeye uyulmadığı yönünde şikayetler alıyoruz. Servisçi esnafından bu sorunun aracı ve komisyonculardan kaynaklandığı cevabını alıyoruz. Derhal iktidar bu duruma el atmalı." 

15-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş