Arama sonuçları

Ortak sınavlar: Deprem bölgesindeki öğrencilere ayrı sorular

Ortak sınavlar: Deprem bölgesindeki öğrencilere ayrı sorular

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB)  “ortak sınavlar” la ilgili yaptığı açıklama her öğrenciye aynı soruların sorulmayacağını gösterdi. Bu yıl yaşama geçecek ortak sınavlar ülke, il ve ilçe ile okul uygulaması olarak yapılacak. 6 ve 9’lar ilk ülke ortak sınavına girecek.

2023-2024 öğretim yılında 6. sınıfların Türkçe ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. Yazılıları ülke genelinde ortak bir sınav olarak yapılacak. Bu sınavın ilk dönem tarihi 26 Aralık Salı.

9. sınıfların da Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları ortak yapılacak. Bu sınavların da ilk dönem tarihi 27 Aralık Çarşamba. Ülke ortak sınavlarının sorularını MEB hazırlayıp, yollayacak. Yani TEOG’da olduğu gibi.

Peki her öğrenciye aynı sorular mı sorulacak? Bu sorunun yanıtı hayır.

DEPREM BÖLGESİNE AYRI SORULAR

Deprem bölgesindeki öğrenciler için de ayrı bir uygulama olacak. Bakanlık, deprem bölgesinde gerçekleştirilecek ortak yazılı sınavların içeriğinin kazanımları işleme takvimlerine göre hazırlanacağını söylüyor. Bu öğrenciler için de mazeret sınavı olacak.

Ayrıca bakanlık başka bir açıklama daha yapıyor: Ülke, il ve ilçe genelinde yapılacak ortak sınavlarda sorular kazanımlara göre hazırlanacak. Okul türlerinde aynı konu ve kazanımın olması durumunda aynı sorular olacak. Kazanımın değişmesi durumunda sadece ilgili kazanımlar için farklı soru sorulacak. Yani farklı okul türleri için farklı sorulardan söz ediyoruz.

27-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş